• Domov
  • VABILO MEDIJEM NA 22. SEJO PREDSEDSTVA SOS

Ključne teme: – Financiranje občin v letu 2015; sistem financiranja občin; –

– Seja bo odprta za javnost –

 

Spoštovane, spoštovani,

Obveščamo vas, da bo 22. seja predsedstva SOS potekala v sredo, 14.1.2015 od 10.00 ure dalje v dvorani Centaurus, Austria Trend Hotela, Dunajska cesta 154, Ljubljana. Seja bo odprta za predstavnike medijev, zato vas vabimo, da se nam pridružite od 10.00 dalje

V ospredju 22. seje predsedstva SOS bodo predlogi varčevalnih ukrepov Vlade RS na področju lokalne samouprave in predlog višine povprečnine za občine v letu 2015. Predsedstva SOS se bosta poleg županj in županov udeležila še dr. Boštjan Brezovnik in dr. Žan Jan Oplotnik, strokovnjaka za lokalno samoupravo in finance. S strani Ministrstva za javno upravo se bo seje predsedstva SOS udeležila državna sekretarka, mag. Renata Zatler.

 

Lep pozdrav,

Jasmina Vidmar, l.r.

Generalna sekretarka SOS

***

Skupnost občin Slovenije je največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji, ki šteje 176 občin članic. Število prebivalk in prebivalcev, ki jih skupnost skozi občine članice pokriva je več kot 90% vseh prebivalcev RS. Občine članice prihajajo iz vseh področij Slovenije, županje in župani pa so vseh političnih prepričanj. Združuje jih prepričanje, da je za razreševanje mnogih problemov, s katerimi se občine srečujejo, potrebno sodelovati, izmenjavati izkušnje (tudi s tujino), širiti vedenje in znanje ter združevati moči.


Nazadnje posodobljeno: