• Domov
  • TUDI LETOS OBČINE ODPRLE VRATA V SKUPNI AKCIJI

– Odprta vrata občin tudi v prihodnjih dneh-

Maribor, 11.2.2015 – Skupnost občin Slovenije tudi v letošnjem letu skupaj z nekaterimi občinami članicami organizira  Dan odprtih vrat v občinah. Naša skupna želja je, da bi na ta dan občine svojim občankam in občanom prikazale uspehe, načrte ter razvojne priložnosti svojih okolij.

Z akcijo Dan odprtih vrat v občinah je Skupnost občin Slovenije pričela že leta 2012, takrat ob 20 obletnici ustanovitve te organizacije. Želeli so opozoriti na pozitivne dosežke na lokalni ravni. Skupnost občin Slovenije namreč ocenjuje, da je v občinah zaslediti konkretni razvoj, da je bilo v preteklosti mnogo narejenega, da so številne županje in župani, občinski sveti, ter zaposleni v občinskih upravah v dobrem spreminjali podobo lokalnih skupnosti in vplivali na kvaliteto življenja ljudi v različnih predelih države.

Občine podpornice projekta so tako na ta dan občankam, občanom in zainteresirani javnosti prikazale uspehe, načrte ter razvojne priložnosti svojih okolij, pa tudi z željo, da bi tudi na ta način gradile skupnost ter v svoje načrte močneje vključevale svoje prebivalke in prebivalce. Želele so pokazati, da je tudi na tak način mogoče povečati odprtost delovanja občin in ponuditi prebivalkam in prebivalcem vedenje in informacije o tem, kaj občine so, kaj počno in kaj se načrtuje.

 

Vrata občin so odprle naslednje občine:

OBČINA SVETI ANDRAŽ V SLOVENSKIH GORICAH – najnovejša članica Skupnosti občin Slovenije je na dan odprtih vrat v občini, to je 7.2.2015, odprta vrata poslanske pisarne in občinske uprave, z namenom, da bi omogočila občankam in občanom tudi neposredni stik z Državnim zborom RS .

OBČINA VOJNIK – je skupaj z Medgeneracijskim centrom in Centrom ponovne uporabe v sredo, 11. februarja 2015 od 10.00 do 17.00 ure odprla vrata Medgeneracijskega centra – Kamrice. Župan Občine Vojnik Branko Petre, direktorica Centra ponovne uporabe dr. Marinka Vovk in koordinatorka Medgeneracijskega centra Nataša Kveder so ob 10.00  predstavnikom medijev in vsem zainteresiranim občankam in občanom predstavili Kamrico ter prikazali praktično izvajanje dejavnosti v Kamrici.

 

OBČINA RUŠE 11.2.2015 med 13. in 16. uro je bilo možno priti v občinsko upravo in režijski obrat. Občani so si lahko ogledali prostore, zaposleni pa so bili na voljo za morebitna vprašanja. Med 15. uro in 16.30 je bilo možno obiskati Dom kulture Bistrica ob Dravi, energetsko saniran objekt, zgrajen s pomočjo evropskih sredstev. Čas za pogovor si je vzel tudi župan, Uroš Razpet in podžupana.

OBČINA KRŠKO – v sklopu Dneva odprtih vrat, 11.2.2015, je občina povabila vse zainteresirane na srečanje, da se pogovorijo z županom, mag. Miranom Stankom o odprtih vprašanjih in predlogih. Do 18. ure pa si lahko ob 50-letnici Valvasorjeve knjižnice Krško ogledate posebne zbirke Valvasorjeve knjižnice – Kapucinsko knjižnico in zbirko Speedway v Sloveniji. V tednu od 9. do 14. februarja 2015 pa bo v vseh enotah knjižnice na voljo tudi brezplačen vpis.

OBČINA MUTA – na današnji dan je župan Občine Muta, Mirko Vošner s svojimi sodelavci vsem zainteresiranim občankam in občanom ter predstavnikom medijev predstavil Občino Muta ter si vzel čas za pogovor tudi o drugih, za prebivalce naše občine pomembnih temah.

MORAVSKE TOPLICE – občina je v sklopu Dneva odprtih vrat med 15.00 in 17.00 uro odprta vrata komunalnega podjetja Čista narava, Tešanovci, kjer so predstavili delovanje komunalnega podjetja, njihove prostore in opremljenost.

VELIKA POLANA – na današnji dan so bili zaposleni v občinski upravi ter župan, Damijan Jaklin na razpolago za vsa vprašanja in pobude občank in občanov.

OBČINA LJUBNO – župan, Franjo Naraločnik, je 11.2.2015 občankam in občanom ter zainteresirani javnosti predstavil delo občinske uprave ter si vzel čas za pogovor z njimi.

OBČINA TRBOVLJE – je na današnji dan ob 12.00 uri v sejni dvorani občine odprla svoja vrata zainteresirani javnosti in povabila občanke in občane na pogovor z zaposlenimi v občinski upravi ter na upravni enoti.

Dnevi odprtih vrat pa bodo potekali tudi v naslednjih nekaj dneh po naslednjem razporedu:

12.2.2015 ob 17.00 OBČINA ŠENTJUR – dan odprtih vrat Ipavčevega kulturnega centra in kviz “Ali poznaš svojo občino” (Vabilo)

– 18.2.2015 ob 11.00 uri OBČINA RADOVLJICA – dan odprtih vrat novega središča ponovne rabe v sodelovanju s socialnim podjetjem Fundacija Vincenca Drakslerja in Komunalo Radovljica (Vabilo)

– 18.2.2015 OBČINA BLED – dan odprtih vrat v Vrtcu Bled, ki je energetsko saniran in obnovljen s strani Občine Bled (Vabilo)

23.2.2015 OBČINA LOŠKA DOLINA ob 17.00 uri – dan odprtih vrat na novo vzpostavljenega Medgeneracijskega centra

Spoštovane predstavnike in predstavnice medijev vljudno naprošamo za objavo dogodkov ter posredovanje sodelavcem iz dotične regije.

 

S spoštovanjem,

Jasmina Vidmar, l.r.

Generalna sekretarka

***

Skupnost občin Slovenije je največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji, ki šteje 176 občin članic. Število prebivalk in prebivalcev, ki jih skupnost skozi občine članice pokriva je več kot 90% vseh prebivalcev RS. Občine članice prihajajo iz vseh področij Slovenije, županje in župani pa so vseh političnih prepričanj. Združuje jih prepričanje, da je za razreševanje mnogih problemov, s katerimi se občine srečujejo, potrebno sodelovati, izmenjavati izkušnje (tudi s tujino), širiti vedenje in znanje ter združevati moči.


Nazadnje posodobljeno: