• Domov
  • VABILO MEDIJEM NA VOLILNO SKUPŠČINO SKUPNOSTI OBČIN SLOVENIJE

Ključne teme: – Volitve organov SOS, projekt »Človek posadi, čebela opraši« –

Spoštovane, spoštovani,

 Obveščamo vas, da bo volilna skupščina Skupnosti občin Slovenije potekala 24. marca 2015 od 9.30 ure dalje v prostorih Čebelarske zveze Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, Lukovica.

Skupščina bo obravnavala in sprejemala pomembne dokumente SOS kot so poročilo o delu 2014, načrt dela 2015, finančno poročilo in finančni načrt in drugi dokumenti. Ker je letošnja skupščina volilna, se bodo predstavili kandidati in kandidatke za mesto predsednikov in podpredsednikov sekcij SOS, opravile pa se bodo volitve novih Predsednikov in Podpredsednikov sekcij te reprezentativne organizacije občin ter Predsedstva SOS in Nadzornega odbora SOS.

 Čebelarska zveza Slovenije bo predstavila projekt »Človek posadi, čebela opraši«, ki je vseslovenska akcija v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije in podjetja Medex. V sklopu projekta bodo prisotnim predstavnikom občin podarili sadike drevesa lipe. Namen akcije je, da bi se na javnih površinah, kot so parki, nasadi, zelenice, drevoredi, zasajale medovite rastline, ki bogatijo čebeljo pašo.

Seja je odprta za javnost in se bo uradno pričela ob 9.30 uri. Razglasitev volilnih rezultatov bo predvidoma potekala okoli 13.00 ure.

Organiziranost SOS-gradivo za medije

***

Skupnost občin Slovenije je največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji, ki šteje 177 občin članic. Število prebivalk in prebivalcev, ki jih skupnost skozi občine članice pokriva je več kot 90% vseh prebivalcev RS. Občine članice prihajajo iz vseh področij Slovenije, županje in župani pa so vseh političnih prepričanj. Združuje jih prepričanje, da je za razreševanje mnogih problemov, s katerimi se občine srečujejo, potrebno sodelovati, izmenjavati izkušnje (tudi s tujino), širiti vedenje in znanje ter združevati moči.