• Domov
  • VABILO NA 1. SEJO NOVOIZVOLJENEGA PREDSEDSTVA SOS

– VABILO MEDIJEM-

Spoštovane, spoštovani,

Obveščamo vas, da bo 1. seja predsedstva SOS z novo izvoljenimi predstavnicami in predstavniki predsedstva potekala v četrtek, 23. aprila 2015, s pričetkom ob 10.00 uri, v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec. Seja bo odprta za javnost do vključno 5. točke dnevnega reda, vsebino navajamo v nadaljevanju.

V ospredju 1. seje predsedstva SOS bo določitev vrstnega reda predsedovanja in imenovanje novega predsednika Skupnosti občin Slovenije.

Naj spomnimo: 24.3.2015  je potekala volilna Skupščina SOS, kjer so članice in člani Skupnosti občin Slovenije izvolili nove predsednike in podpredsednike sekcij. V sekciji mestnih občin je za predsednika sekcije bil izvoljen Bojan Kontič (Mo Velenje), za mesto podpredsednika te sekcije pa župan MO Maribor, Andrej Fištravec. Člani sekcije občin s sedežem upravnih enot so za predsednika sekcije izvolili Ivana Žagarja, za podpredsednika pa županjo Mojco Čemas Stjepanovič. Za predsednika ostalih občin je bil izvoljen župan občine Rače-Fram, Branko Ledinek, za podpredsednika pa Marjan Kardinar, župan občine Dobrovnik. Funkcijo predsednika SOS si bo v skladu z vrstnim redom, ki ga bo določilo predsedstvo na seji 23.4.2015, v enakih časovnih obdobjih znotraj štiriletnega mandatnega obdobja delijo predsedniki sekcij SOS.

Poleg navedenega pa bo novo konstituirano Predsedstvo SOS s sogovorniki z resornih ministrstev razpravljalo še o Uvedbi digitalnega radijskega sistema GSM-R na slovenskem železniškem omrežju in o Predlogu Zakona o zagotavljanju sredstev za nekatere nujne programe v kulturi.