• Domov
  • Tiskovna konferenca glede pogrebne in pokopališke dejavnosti

Spoštovane, spoštovani,

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je 26. maja 2015 dalo v javno obravnavo osnutek Zakona o pokopališki in pogrebni dejavnosti ter upravljanju in urejanju pokopališč.

Osnutek zakona predvideva štiri možne ureditve pogrebne in pokopališke dejavnosti, med drugim tudi urejanje pogrebne dejavnosti kot tržne dejavnosti.

Takšna ureditev lahko prinese številne negativne posledice  ̶  med drugim povišanje cen in pogrebnih stroškov, slabši nadzor nad dejavnostjo ter slabši standard storitev in vzdrževanja pokopališč.

Na to, kaj vse lahko prinese liberalizacija pogrebne storitve in zakaj je pomembno, da se pogrebna dejavnost še naprej opravlja kot javna služba, vam bomo odgovorili na novinarski konferenci v ponedeljek, 15. junija 2015, ob 11. uri  v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (Dvorana F), Dimičeva 13, Ljubljana.

Z vami bodo:

mag. Robert Martinčič, predsednik Komisije za pogrebno in pokopališko dejavnost pri Zbornici komunalnega gospodarstva,

mag. Lidija Pliberšek, podpredsednica Komisije za pogrebno in pokopališko dejavnost pri Zbornici komunalnega gospodarstva, predsednica Združenja kulturno pomembnih evropskih pokopališč,

Leo Kremžar, predstavnik Skupnosti občin Slovenije, župan občine Miklavž na Dravskem polju.

Vljudno vabljeni!

 


Nazadnje posodobljeno: