• Domov
  • Zemljevid in Katalog slovenskih in evropskih dobrih praks na področju trajnostnega razvoja

V Sloveniji obstajajo številna podjetja, občine, organizacije in posamezniki, ki so pogumno in inovativno pristopili k zniževanju izpustov CO2. Njihove dobre zgodbe in praktične izkušnje nudijo veliko idej in Sloveniji odpirajo priložnosti za gospodarski razvoj in zelena delovna mesta. Projekt Slovenija znižuje CO2: dobre prakse raziskuje ravno te in z njihovo predstavitvijo da še en dokaz, da je mogoče ustvariti prihranke in delovna mesta, zmanjšati javnofinančne stroške, ponuditi inovativne rešitve, zvišati kakovost bivanja ter ob tem varovati okolje in zdravje ljudi.

Ideje lahko pregledate na zemljevidu kot tudi v katalogih dobrih praks, ki jih izda Umanotera. V sklopu projektov Slovenija znižuje CO2: dobre prakse, Spodbujamo zelena delovna mesta in Skladnost politik – pogoj za doseganje ciljev mednarodnega razvojnega sodelovanja so nastali že štirje. Najbolj svež je Katalog 2015.

Projekt “Slovenija znižuje CO2: dobre prakse” izvaja Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj. Projekt iz sredstev Sklada za
podnebne spremembe financira Ministrstvo za okolje in prostor (MOP). Vsebine, objavljene v zvezi s projektom, ne predstavljajo uradnega stališča MOP.

Povezavi do dobrih praks na zemljevidih:

Dobre prakse – Slovenija

Dobre prakse – Evropa

In v zadnjem:

Katalog-dobrih-praks-2015

________________

Vir: Umanotera