• Domov
  • Vabilo medijem na 12. sejo Predsedstva SOS

Obveščamo vas, da bo v sredo, 7.9.2016, s pričetkom ob 09.00 uri, v veliki sejni dvorani Mestne občine Velenje, potekala 12. seja Predsedstva Skupnosti občin Slovenije.

Na 12. seji predsedstva bo dosedanji predsednik SOS, dr. Ivan Žagar predal predsedstvo organizacije županu Bojanu Kontiču, sicer tudi predsedniku sekcije mestnih občin. Poleg predaje predsedovanja Skupnosti občin Slovenije je osrednja tema predsedstva tudi financiranje občin v prihodnjih dveh letih, predlog Zakona o lokalni samoupravi, ki ga je predložila Državnemu zboru skupina poslank in poslancev, strategija lokalne samouprave, sistemska priporočila za nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, vpis pravice do pitne vode v Ustavo RS glede na sprejete amandmaje poslank in poslancev, predstavniki Predsedstva SOS pa bodo obravnavali tudi pobudo »TTIP free zone« ali občine brez tajnih sporazumov ter predstavitev projekta GreenS in dobre prakse na področju lokalne oskrbe občine Sevnica.

Poleg županj in županov Predsedstva SOS, se bodo seje udeležili tudi državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo, dr. Nejc Brezovar, Jože Novak, sekretar na Ministrstvu za finance in vodja projektne skupine za izvedbo projekta nove sistemske ureditve obdavčitve nepremičnin ter mag. Iztok Rozman, predstavnik Zbornice komunalnega gospodarstva.

Seja je odprta za javnost. Predstavnike medijev vabimo, da se seje udeležite.