• Domov
  • Vabilo medijem na 13. sejo Predsedstva SOS

Obveščamo vas, da bo v sredo, 30. novembra 2016, s pričetkom ob 9.30 uri, v športni dvorani Medvode, Ostrovrharjeva ulica 4, 1215 Medvode, potekala 13. seja Predsedstva Skupnosti občin Slovenije, ki bo posvečena novi prostorski in gradbeni zakonodaji, obravnavi tematike pametnih skupnosti in stališčem občin do lekarniške dejavnosti.

Obravnava, predvsem gradbene in prostorske zakonodaje je še posebej pomembna, saj so bili dne, 22.11.2016, v vladno proceduro vloženi predlogi Zakona o urejanju prostora, Gradbenega zakona in Zakona o pooblaščenih arhitektih in inženirjih. Predlogi zakonov predhodno niso bili usklajeni s stališči občin, kljub temu, da gre za materijo in vsebine, ki se nanašajo na nova področja oziroma postopke, ki bodo ob uveljavitvi predpisov za občine prinesli nove organizacijske in finančne posledice.

Poleg županj in županov Predsedstva SOS je svojo prisotnost na seji potrdila ministrica za okolje in prostor, ga. Irena Majcen s sodelavcema iz Službe za sistem okolja in prostora Luko Ivaničem in Sabino Jereb.

Seja je odprta za javnost.


Nazadnje posodobljeno: