• Domov
  • Vabilo medijem na 14. sejo predsedstva SOS v Podčetrtku

Obveščamo vas, da bo v petek, 3. februarja 2017, s pričetkom ob 9.30 uri v Zeleni dvorani Aparthotela Rosa v Termah Olimia, d. d., Zdraviliška cesta 24, 3254 Podčetrtek, potekala 14. seja Predsedstva Skupnosti občin Slovenije (SOS).

Na seji bodo predstavnice in predstavniki Predsedstva SOS, predstavniki Ministrstva za finance in Ministrstva za javno upravo, spregovorili o predlogu Zakona o javnih financah in predlogu Zakona o financiranju občin. Prav tako bodo obravnavali spremembo operativnega programa za obdobje 2014-2020 in črpanje evropskih sredstev za občine ter pobudo za zakonsko ureditev lastništva javnih cest, ki potekajo preko zasebnih zemljišč.

Poleg županj in županov Predsedstva SOS je svojo prisotnost na seji potrdile državna sekretarka na Ministrstvu za finance, Marija Janc in sodelavka Marija Arnuš, s strani Ministrstva za javno upravo se bosta seje udeležila državni sekretar dr. Nejc Brezovar in mag. Andrej Čokert, potrditev udeležbe s strani Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pa še pričakujemo.

Seja je odprta za javnost. Predstavnike medijev vabimo, da se seje udeležite in nam namero o vaši udeležbi sporočite na info@skupnostobcin.si