• Domov
  • “Občinski parlameter”

Inštitut za druga vprašanja, ki se imenuje Danes je nov dan, se loteva novega projekta in vabi občine k sodelovanju. Projekt so na kratko predstavili tudi na posvetu Digitalna tranzicija lokalnih skupnosti in pritegnili pozornost prisotnih. Po dogodku so se pisno obrnili na SOS s prošnjo, da občine o projektu obvestimo, zato objavljamo njihovo pismo:

Parlameter se je začel kot orodje, ki z analizo glasovanj in transkriptov nastopov lajša spremljanje dela v državnem zboru, po odličnem odzivu javnosti pa želimo njegovo delovanje omogočiti tudi na občinski ravni. Projekt nastaja v okviru inštituta Danes je nov dan, njegov razvoj pa je deloma finančno podprl Google DNI.

Kako izgleda to, kar smo pripravili za Državni zbor, si lahko ogledate tukaj https://parlameter.si, na voljo pa je tudi krajša video predstavitev:

Za potrebe občin bomo platformo seveda precej adaptirali, sedaj pa smo v fazi iskanja nekaj partnerskih občin, s katerimi bi drugim občinam postavili zgled, kako ravnati s podatki, ki nastajajo na sejah sveta.

Platforma bo odprtokodna in z nekaj lastnega programerskega znanja brezplačno na voljo vsem, pri čemer bomo prvim petim partnerskim občinam brezplačno nudili tudi vso potrebno tehnološko podporo, da projekt izpeljejo brez lastnega finančnega vložka.

Če želite izvedeti več, prosim izpolnite to formo  https://cdn.parlameter.si/tmp/obcine/, mi pa se vam vsak čas oglasimo.

 

Z lepimi pozdravi,

Žiga iz Danes je nov dan

 


Nazadnje posodobljeno: