• Domov
  • Vabilo medijem na Dan odprtih vrat romskih naselij

Romi po vsem svetu, tudi v Sloveniji, praznujejo svoj dan, ki je bil izbran na prvem svetovnem kongresu Romov leta 1971 v Londonu. Pripadniki romske skupnosti v Sloveniji ga zaznamujejo s številnimi prireditvami, s katerimi želijo spomniti na ohranjanje svoje kulture in jezika. Vabimo vas, da se udeležite ene izmed spodnjih prireditev.

6.4.2017 – SLAVNOSTNO OTVORITEV SPOMINSKEGA PARKA IN DREVOREDA SOŽITJA, PREDSTAVITEV SIMBOLA PUŠČE IN PUNČKE ANE v četrtek, 6.4.2017 ob 11.00 uri na Pušči
7.4.2017 – DAN ODPRTIH VRAT V LENDAVI (Dolga vas). V romskem naselju v Lendavi bo ob dnevu Romov potekal dan odprtih vrat, ki ga pripravlja Zveza Preporod v sodelovanju z romskim društvom iz Dolge vasi. V okviru dogodka bo potekal krajši ogled romskega naselja ter pravi ciganski bograč, ki ga bo pripravilo Romsko društvo.
8.4.2017 -DAN ZA SPREMEBE 2017 V MURSKI SOBOTI v soboto, 8. aprila 2017 ob 9. uri na Pušči – Dan za spremembe bomo letos izvedli v romskem naselju Pušča. Posvetili ga bomo sodelovanju z Romi, saj je 8. april Mednarodni dan Romov. Dan za sodelovanje bomo partnerji VGC Pomurja izvedli v sodelovanju s KS Pušča in romskim svetnikom Darkom Rudašem ter Zvezo Romov Slovenije ter Zvezo Preporod in z več romskimi društvi ter ostalimi nevladnimi organizacijami. 8. april bo tudi Dan odprtih vrat Pušče. Predvidene aktivnosti: ustvarjalne delavnice, družabne igre, zeliščarska delavnica – namazi, ogled kratkega dokumentarnega filma o razvoju naselja Pušča ter voden ogled po naselju Pušča.