• Domov
  • Vabilo medijem na redno letno skupščino SOS in srečanje z Računskim sodiščem

Skupnost občin Slovenije sklicuje Redno letno skupščino Skupnosti občin Slovenije, ki bo potekala v torek, 20.6.2017, s pričetkom ob 9.00 uri v prostorih v Podjetniškem inkubatorju Perspektiva, Veliki Otok 44b, 6230 Postojna.

Poleg uradnih delovnih dokumentov Skupnosti občin Slovenije, bo na redni letni skupščini obravnavan potek pogajanj za spremembo Operativnega programa za obdobje 2014-2020 in črpanje evropskih sredstev za občine. V imenu SVRK se bo dogodka udeležil mag. Bojan Suvorov, direktor Urada za kohezijsko politikoSeja skupščine je odprta za javnost, izjave za javnost bodo možne po zaključku seje.

Neposredno po redni letni skupščini bo ob 12.00 na isti lokaciji potekala predstavitev Računskega sodišča Republike Slovenije glede opravljene revizije Financiranja primerne porabe občin v letih 2014 in 2015 in revizijo učinkovitosti urejenosti postopka prostorskega načrtovanja občin.

Zaključke obeh revizijskih poročil bodo predstavili predsednik Računskega sodišča Republike Slovenije Tomaž Vesel ter vrhovna državna revizorja mag. Aleksej Šinigoj in dr. Miroslav Kranjc s podporo ekipe Računskega sodišča RS. Svoj odziv na izsledke revizije bodo predstavili tudi predstavniki Ministrstva za finance, mag. Rajko Puš, vodja sektorja za financiranje lokalnih skupnosti in mag. Saša Jazbec, državna sekretarka ter dr. Nejc Brezovar, državni sekretar, dr. Roman Lavtar, vodja Službe za lokalno samoupravo in mag. Jurij Mezek iz Ministrstva za javno upravo. Do ugotovitev računskega sodišča se bodo opredelili tudi prisotne županje in župani.

Tudi ta dogodek bo odprt za javnost.

Revizijski poročili lahko najdete na spletni strani SOS s klikom tukaj.  

Vljudno vas naprošamo, da zaradi lažje organizacije in koordinacije obeh dogodkov, na naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si sporočite vašo udeležbo (in katerega dela se boste udeležili), najkasneje dan pred dogodkom.