• Domov
  • Občine odpirajo vrata v skupni akciji tudi v letu 2018

Skupnost občin Slovenije že sedmič zapored z nekaterimi občinami članicami organizira Dan odprtih vrat v občinah. Najavljamo, da bodo nekatere občine povabile svoje občanke in občane ter medijsko javnost, da jih obiščejo in si ogledajo nekatere pridobitve, se informirajo o načrtih v lokalnem okolju in podajo svoje predloge k oblikovanju skupnega življenja v lokalni skupnosti.

Tako se tudi letos občine priključujejo skupni akciji in organizirajo raznovrstne dogodke v svojih lokalnih okoljih ob naslednjih terminih:

OBČINA ŠENTJUR

Občina Šentjur se bo kot vsako leto tudi letos pridružila akciji z organizacijo kviza »Ali poznaš svojo občino?«, ki bo izveden v četrtek, 15. 2. 2018 ob 17:00 v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Kviz je organiziran za učence vseh osnovnih šol v Šentjurju, ki se v okviru priprav dodobra seznanijo z ustrojem občine tako v organizacijskem kot geografsko/zgodovinskem smislu. Za morebitne dodatne informacije vas vabimo, da se obrnete neposredno na vodjo Mladinskega centra Šentjur, go. Laro Žmaher /lara.zmaher@ra-kozjansko.si/, ki je tudi neposredni organizator dogodka.

SLOVENSKE KONJICE

Občina Slovenske Konjice se v sklopu Dneva odprtih vrat v občinah, priključuje akciji občin članic in Skupnosti občin Slovenije. Občina Slovenske Konjice bo odprla vrata v četrtek, 15. februarja 2018 od 10. do 11. ure v sejni sobi. Vsem bodo predstavili projekt PROSTOFER – nudenje brezplačnih prevozov občankam in občanom, ki si prevoza za najnujnejše opravke ne morejo zagotoviti sami ter si vzeli čas za pogovor tudi o drugih, za prebivalce občine pomembnih temah.

OBČINA VITANJE

Občina Vitanje bo v četrtek, 15. februarja 2018 od 9. do 13. ure odprla vrata svojih prostorov na naslovu Grajski trg 1 in od 9. ure do 11. ure sprejela učence OŠ Vitanje. Župan Mirko Polutnik bo s svojimi sodelavci vsem zainteresiranim občankam in občanom ter predstavnikom medijev nato predstavil prostore vitanjske občine ter si vzel čas za pogovor z občankami in občani.

OBČINA VODICE

Občina Vodice bo 15. 2. 2018 izvedla Dan odprtih vrat v okviru skupne akcije SOS in občin članic. Ker imajo v teh dneh kar nekaj prireditev, so se odločili, da bo župan obiskovalce in medije sprejel v novih prostorih občinske uprave od 16. ure dalje na Škofjeloški cesti 7 v Vodicah. Dan odprtih vrat bo namenjen:

– predstavitvi dela in nalog občine,

– ogledu novih prostorov občinske uprave (v stavbi nekdanje osnovne šole iz leta 1897),

– predstavitvi uspešno izvedenih projektov v občini,

– predstavitvi aktualnih in načrtovanih investicijskih projektov,

– druženju in izmenjavi dobrih praks lokalnih neprofitnih organizacij.

OBČINA RADOVLJICA

Občina Radovljica tudi letos sodeluje v akciji Skupnosti občin Slovenije Dan odprtih vrat v občinah. V radovljiški občini bo ta dan svoja vrata odprla nova stavba knjižnice na Vurnikovem trgu. Vodeni ogled se bo začel ob 12. uri, z zborom pred vhodom v novo knjižnico na Vurnikovem trgu.

OBČINA ŠENTILJ

Tudi Občina Šentilj sodeluje pri Dnevu odprtih vrat v občinah 15. 2. 2018. Ob tej priložnosti bodo ponovno organizirali »otroški« občinski svet za osnovnošolce«, tokrat na temo kulturne dediščine ter odprli svoja vrata v času med 9. in 11. uro ter med 13. in 15. uro.

OBČINA DOBROVNIK

Obveščamo vas, da bodo v Občini Dobrovnik skupaj z Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik dne 15.02.2018 organizirali Dan odprtih vrat med 12.00 in 15.00 v info-brunarici na Bukovniškem jezeru. Župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar in v.d. direktorica Zavoda za turizem in okolje Dobrovnik Elizabeta Horvat bosta vsem zainteresiranim predstavila aktualne projekte v občini.

OBČINA LOGATEC

Občina Logatec se Dnevu odprtih vrat občin priključuje v četrtek, 15.2.2018 z dogodkom Športne aktivnosti kot na dlani v GRC Zapolje Logatec in sicer:

  • Športna dvorana

Igrajmo Badminton od 8.00 do 22.00:

Brezplačen vstop. Število mest je omejeno. Priporočljive so predhodne prijave do zaposlitve mest. Za prijave pokličite 01 759 11 70, Fitnes Napoleon

Aikido za vsakogar od 18.00 do 21.00 (od 18. – 19. ure otroci, od 19. – 21. ure odrasli):

Predstavitev tehnike Aikida. Dobrodošli vsi, ki bi radi naredili prve korake v tej borilni veščini. Za več informacij pokličite 041 974 125, Aikido klub.

  • Bazen od 19.00 do 22.00 Brezplačna vodena rekreacija v bazenu

Število mest je omejeno. Predhodne prijave do zapolnitve mest na 041 307 507, Bazen Logatec.

  • Fitnes Napoleon

od 16.00 do 22.00 Vzljubi fitnes:

Brezplačen promocijski vstop. Za več informacij pokličite na 01 759 11 70, Fitnes Napoleon.

Občina Logatec bo tudi v petek, 16. februarja 2018 nudil Kopanje v bazenu po polovični ceni med 16.00 in 22.00 . Za več informacij se lahko obrnete na Bazen Logatec: 041 307 507.

OBČINA GRAD

Občina Grad se priključuje akciji Odprta vrata v četrtek, 15. februarja 2018, ko bo Županja Cvetka Ficko s sodelavci predstavila delo občine, lahko boste dobili pojasnila na aktualna vprašanja in se seznanili z načrti z različnih področij. Županja z ekipo bo tudi predstavila dosedanje razvojne dosežke občine. Pridružite se jim lahko v prostorih občinske uprave, Grad 172, 9264 Grad med 13.00 in 15.00.

OBČINA LJUTOMER

Občina Ljutomer bo 15. 2. 2018 organizirala Dan odprtih vrat. V okviru dogodka bo v dopoldanskem času za učence osnovnih šol potekala predstavitev del, nalog in pristojnosti občine, v popoldanskem času bo sklicana redna seja občinskega sveta, tri dni prej pa bo izveden tudi medobčinski otroški parlament. Več o samem poteku dogodkov bodo obveščali na spletni strani http://www.obcinaljutomer.si/.

OBČINA DOBRNA

Tudi Občina Dobrna bo sodelovala pri dogodku Dan odprtih vrat, ki bo v četrtek 15. februarja 2018 od 12.00 do 14.00 v sejni sobi občine Dobrna. Župan občine g. Martin Brecl bo predstavil delovanje občinske uprave, izvedene projekte in možnosti razvoja občine.

OBČINA VOJNIK

Župan občine Vojnik Branko Petre bo 15. 2. 2018 ob 11. uri v dvorani gasilskega doma Nova Cerkev, Nova Cerkev 21d, predstavil delo Občine Vojnik v preteklem letu ter načrte za leto 2018. Udeleženke/ci se bodo seznanili z aktivnostmi Zavoda za varstvo kulturne dediščine, prokurist in lastnik podjetja Ostri d.o.o. gospod Ivan Ravnak bo predstavil projekt Poslovni objekt Nova Cerkev, sledil bo ogled toplotne podpostaje daljinskega ogrevanja v gasilskem domu Nova Cerkev, centralno kurilnico na biomaso ter popolnoma prenovljen objekt kulturne dediščine zasebnega investitorja.

MESTNA OBČINA MARIBOR

Dnevu odprtih vrat se priključuje tudi Mestna občina Maribor, ki bo v sredo, 14. in četrtek 15. februarja 2018 izvedla 2. redno srečanje podjetij socialne ekonomije v Podravju, čajanko pri Piki Nogavički v enoti vrtca Pekre ter ogled zbirnega centra s predavanjem o načinu ravnanja z odpadki v MO Maribor.

Mestna občina Maribor vabi 14. februarja ob 15. uri na 2. redno srečanje podjetij socialne ekonomije v Podravju na Gorkega 34 v Mariboru, v prostorih dnevnega centra aktivnosti za starejše Toti DCA Maribor. Maribor je namreč v okviru predsedovanja Slovenije skupini EU držav, podpisnic Luksemburške deklaracije, postal Evropska prestolnica socialne ekonomije 2018. Na ta dan bo predstavljen program dela in aktivnosti v letu 2018.

Program:

15:00 Miro Mihec, nagovor vodje ZSES Podravje, o projektu Mariboru, evropska prestolnica socialne ekonomije Slovenije in o predsedovanju Slovenije skupini EU držav Luksemburške deklaracije za socialno ekonomije.

15:05 Nagovor predstavnika Mestne občine Maribor

15:10 Iris Magajna in Miro Mihec: Predstavitev združenja Socialna ekonomija Slovenije in podružnice Podravje – pregled dela in aktivnosti 2018.

15:20 Marjan Holc, primer dobre prakse predsednika društva Dnevni center aktivnosti za starejše Toti DCA Maribor (Gorkega 34 in Partizanska 12).

15:30 Izobraževanje 2x 5 minut: Pupillam, so.p. – Komunikacija in kako se učinkovito predstaviti; Etika d.o.o. – etično oglaševanje in marketing;

15:40 Podjetja socialne ekonomije se predstavijo – kratka predstavitev udeležencev: Kdo sem, kakšen izziv imam in kakšne rešitve ponujam.

16:30 Sklepni stavek udeležencev.

16:45 Zaključek in mreženje udeležencev.

17:30 Delavnica z Antonom Komatom in Kerpani v sodelovanju z gibanjem Ko dvignem sebe, dvignem Maribor (predvidoma do 19:30). Informacije in prijave tukaj.

Dan kasneje, 15. februarja, med 9.30 in 10.30 uro, bo svoja vrata odprla novo zgrajena enota Pekre vrtca Studenci. Njihov pust bo letos posvečen Piki Nogavički in ker je ona pripravljala čajanke, bo govora o zdravju, o pripravi zeliščnih čajev in o zdravem načinu življenja. Zato vas vabimo, da se jim pridružite v vili Čira čara, kjer boste začutili utrip čudovitega novega vrtca.

V popoldanskem času, z začetkom ob 16. uri, pa bo za ozaveščanje pri sortiranju odpadkov poskrbelo podjetje Snaga, ki bo izvedlo ogled zbirnega centra na Plinarniški ulici, od koder se bodo obiskovalci podali na sedež podjetja, na Nasipno ulico 64. Prijave na dogodek lahko občani sporočijo po telefonu na številko 02 620 58 00 (recepcija podjetja) ali na elektronski naslov pr.snaga@snaga-mb.si. Sledilo bo predavanje o načinu ravnanja z odpadki v MO Maribor in predstavitev najnovejše investicije, gradnja tovarne za predelavo mešanih komunalnih odpadkov – Sortirnica. V Mariboru gradimo tehnološko najbolj dovršeno sortirnico mešanih komunalnih odpadkov v Sloveniji, ki sledi smeri, v katero nas s svojimi direktivami usmerja Evropska unija. Tovrstne naprave lahko srednjeročno vodijo v spremembo načina ločenega zbiranja odpadkov, saj se tehnologija razvija tudi na področju odpadkov in lahko že danes uporabniku odvzame pretežno breme ločevanja, saj ga namesto uporabnika izvedejo stroji. Hitreje in predvsem bolj natančno.

OBČINA RAVNE NA KOROŠKEM

Na območju Občine Ravne na Koroškem bo potekal Dan odprtih vrat 15. 2. 2018 v organizaciji A.L.P. PECA Ravne d.o.o. v sodelovanju s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec in RRA Koroško, Društva Koroški medgeneracijski center in Kavarna plus in Koroškega pokrajinskega muzeja Ravne na Koroškem (razstava Forma viva in Grinfels) v razstavišču na Gradu.

Ob 12.00 uri bo potekal »Dan odprtih vrat – SPOT svetovanje KOROŠKA«, na naslovu, Čečovje 12a, Ravne na Koroškem (stavba Upravne enote) po sledečem programu:

Ob 12.00:

– Nagovor vodilnega partnerja konzorcija SPOT svetovanje KOROŠKA, direktorica A.L.P. Peca d.o.o., Viktorija Barbič

– Nagovor župana občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen

– Nagovor župana Mestne občine Slovenj Gradec, Andrej Čas

– Predstavitev delovanja in vsebine SPOT svetovanja KOROŠKA, direktor Podjetniškega centra Slovenj Gradec d.o.o., David Valič

Ob 12.20:

– ogled prostorov SPOT svetovanje KOROŠKA in predstavitev SHOW ROOM SPOT svetovanje KOROŠKA s pogostitvijo

– Na voljo svetovalci SPOT svetovanje KOROŠKA za podajo izjav in predstavitev prostora SHOW ROOM SPOT svetovanje KOROŠKA: Andreja Tarkuš (predstavnica A.L.P. Peca d.o.o.), David Valič (predstavnik Podjetniškega centra Slovenj Gradec d.o.o.), Veronika Zupanc (predstavnica Podjetniškega centra Slovenj Gradec d.o.o.), Jana Vauh Buhvald (predstavnica RRA Koroška d.o.o.);

Dan odprtih vrat v Koroškem medgeneracijskem centru in Kavarni Plus bo potekal od 10.00 do 15.00 ure. Predstavili bodo programe Koroškega medgeneracijskega centra: Odziv v instituciji in skupnosti, oskrba pomoči potrebnemu svojcu, kreditni sistem točk, projekt razdeljevanja hrane, Dogaja se in Kavarne Plus: mladinski programi, prostovoljsko delo mladih in preventiva. Pridružite se jim lahko pri naslednjih dnevnih aktivnostih:

– 10.00 Ura s fizioterapevtko

– 11.00 kosilo v Koroški medgeneracijskem centru.

– 13.00 do 15.00 ure na ustvarjalnih delavnicah v Kavarni Plus.

OBČINA MARKOVCI

Občina Markovci bo 15. februarja odprla vrata občine in v sodelovanju z učenkami in učenci OŠ Markovci izvedla otroško/mladinsko sejo občinskega sveta, ki bo ob 17.00 uri, v sejni sobi Občine Markovci, Markovci 43. Mladi občinski svetniki in svetnice bodo govorili o prometni varnosti v občini in postavljali svetniška vprašanja. Na ta dan bodo med 15.00 in 18.00 uro odprta tudi vrata prostorov občinske uprave, kjer bodo razgrnjeni uspešno izvedeni projekti in tisti, ki še čakajo na realizacijo; župan Milan Gabrovec bo predstavil projekte in bo vsem zainteresiranim na voljo za vprašanja in pobude.

OBČINA JESENICE

Občina Jesenice se tudi letos pridružuje organizaciji dneva odprtih vrat. Letos se je Občina Jesenice odločila, da k sodelovanju pri dnevu odprtih vrat povabi tudi jeseniške javne zavode, saj prav ti – ne glede na področje – znatno prispevajo k razvoju in rasti občine, jo krepijo in zagotavljajo višjo kakovost bivanja v njej. Omenjeni dogodek je namreč eden od načinov, da pokažemo svojo dostopnost, odprtost in javnost, predstavimo svoje pristojnosti in izpostavimo opravljeno delo, projekte ali investicije, ne nazadnje pa tudi medsebojno sodelovanje lokalne skupnosti in zavodov.

  1. 2. 2018 bo v občini Jesenice Dan odprtih vrat potekal v naslednjih organizacijah:

– OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 9.00 do 12.00. Obiskovalce bo sprejel župan Tomaž Tom Mencinger, ki jim bo odgovoril na morebitna vprašanja, hkrati pa si bodo lahko ogledali tudi prostore občinske stavbe, se seznanili z oddelki občinske uprave in z njihovimi pristojnostmi. Da bi se lahko vsakemu obiskovalcu še posebej posvetili in pripravili odgovore na konkretnejša vprašanja v zvezi z morebitnimi odprtimi zadevami, vse zainteresirane vljudno prosimo, da svojo prisotnost s približno uro obiska najavijo na telefonski številki (04) 586 92 34 ali na elektronskem naslovu ines.dvorsak@jesenice.si.

– GASILSKO REŠEVALNA SLUŽBA JESENICE, Cesta železarjev 35, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 9.00 do 12.00. Obiskovalci si bodo lahko ogledali celoten gasilski dom in se seznanili z opremo, ki jo gasilci uporabljajo pri svojem delu. Ogled doma in opreme bo vodil g. Anže Mužan.

– GLASBENA ŠOLA JESENICE, Cesta Franceta Prešerna 48, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 16.00 do 20.00. Obiskovalce bo sprejela ravnateljica šole, mag. Martina Valant, ki bo predstavila dejavnosti šole, obiskovalci si bodo lahko ogledali prostore šole in pouk baleta, ob 18.30 pa tudi nastop učencev Glasbene šole.

– GIMNAZIJA JESENICE, Trg Toneta Čufarja 4, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 10.00 do 12.00. Obiskovalci naj se zglasijo v pisarni svetovalne službe, ogledali pa si bodo lahko prostore šole, ki jim jih bo razkazala ga. Vesna Smolej-Vrzel, univ.dipl.psih.

– GORNJESAVSKI MUZEJ JESENICE, Cesta Franceta Prešerna 45, 4270 Jesenice

Gornjesavski muzej Jesenice bo za obiskovalce odprt od 12.00 do 14.00. Ti se lahko zglasijo v tajništvu uprave, strokovni sodelavci muzeja pa jim bodo predstavili delo muzeja in odgovorili na vsa morebitna vprašanja.

– LJUDSKA UNIVERZA JESENICE, Delavska ulica 1, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 9.00 do 12.00. Obiskovalci si bodo lahko ogledali nove prostore Večgeneracijskega centra Gorenjske, ki jim ga bodo razkazale sodelavke Ljudske univerze Jesenice. Obiskovalci se bodo lahko seznanili tudi z aktivnostmi, ki tam potekajo, s svetovalno dejavnostjo v izobraževanju odraslih, s projekti, ki potekajo na Ljudski univerzi Jesenice, in z možnostjo vključitve v vseživljenjsko izobraževanje.

– OBČINSKA KNJIŽNICA JESENICE, Trg Toneta Čufarja 4, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 9.00 do 12.00. Obiskovalci se lahko zglasijo v pritličju na otroškem oddelku. Sprejela jih bo direktorica Veronika Osredkar ali ena od bibliotekark. Obiskovalci si bodo lahko ogledali celotno knjižnico, s poudarkom na prostorih, ki sicer niso namenjeni uporabnikom knjižnice.

OSNOVNA ŠOLA POLDETA STRAŽIŠARJA JESENICE, Uliva Viktorja Kejžarja 35, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 9.00 do 12.00. Obiskovalce, ki naj ob vhodu pozvonijo, bosta sprejeli ravnateljica ga. Aleksandra Valančič in svetovalna delavka, ki jim bosta razkazali prostore šole in odgovorili na zastavljena vprašanja.

– RAZVOJNA AGENCIJA ZGORNJE GORENJSKE, Spodnji Plavž 24/e, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 9.00 do 12.00. Obiskovalce bo sprejel direktor mag. Stevo Ščavničar, ki bo obiskovalcem razkazal prostore Razvojne agencije Zgornje Gorenjske in prostore COWORKING Plavž, odgovarjal pa bo tudi na morebitna vprašanja obiskovalcev.

– SREDNJA ŠOLA JESENICE, Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

Dan odprtih vrat bo potekal od 9.00 do 12.00, obiskovalci pa se lahko zglasijo v tajništvu šole (prvo nadstropje). V kolikor bodo želeli, jih bodo od tam sodelavke šole popeljale na ogled šole, lahko se bodo seznanili z aktualnimi informacijami v zvezi s šolskimi programi, hkrati pa prejeli odgovore na vsa morebitna vprašanja v zvezi z delovanjem in aktivnostmi šole.

– ZAVOD ZA ŠPORT JESENICE, Ledarska ulica 4, 4270 Jesenice

Zavod za šport Jesenice bo v sklopu dneva odprtih vrat za obiskovalce pripravil dva vodena ogleda, in sicer ob 9.00 in ob 10.30. Obiskovalce bo sodelavec zavoda sprejel v recepciji Športne dvorane Podmežakla in jih popeljal na ogled. Ogledali si bodo lahko celotno športno infrastrukturo v Športnem parku Podmežakla (Športna dvorana Podmežakla, kegljišče, nogometna igrišča itd.), obenem pa jim bodo sodelavci zavoda odgovorili na vsa morebitna vprašanja.

– ZDRAVSTVENI DOM JESENICE, Cesta maršala Tita 78, 4270 Jesenice

V Zdravstvenem domu Jesenice bodo za obiskovalce dosegljivi med 11.00 in 12.00. Ti se lahko zglasijo na upravi Zdravstvenega doma Jesenice (v pritličju levo), kjer jih bo sprejela glavna medicinska sestra ga. Ester Škerjanc in jim odgovorila na vsa morebitna vprašanja v zvezi z delovanjem Zdravstvenega doma Jesenice.

– GLEDALIŠČE TONETA ČUFARJA JESENICE, Trg Toneta Čufarja 4, 4270 Jesenice
Obiskovalci si bodo lahko ogledali ogled stavbe gledališča, in sicer ob 9.00, 10.00, 11.00 in 12.00. Obiskovalci se lahko zglasijo v tajništvu gledališča, ogled po njem pa bosta vodila sodelavca gledališča, Dino Muratović in Natalija Korošec.

OBČINA HOČE – SLIVNICA

Občina Hoče-Slivnica se bo priključila Dnevu odprtih vrat v občini 15. 2. 2018 od 8. do 13. ure v prostorih občine, Pohorska cesta 15, 2311 Hoče. Občina bo organizirala otroški občinski svet, vodeni ogled po občinski zgradbi, pogovor z županom dr. Markom Soršakom (individualni in skupinski) ter večgeneracijsko jogo z zdravim posladkom (domači jogurt iz lokalnega okolja). Za dodatne informacije se lahko obrnete na Vanjo Jus: 031 854 088.

OBČINA MUTA

Občina Muta bo izvedla Dan odprtih vrat 15. 2. 2018. Ob 11. 00 bodo osnovnošolci obiskali občino, kjer jih bo sprejel župan v sejni sobi in jim predstavil občino in delo, ki v občini poteka. Od 11.00 do 14. 00 ure bo prost vstop in ogled Kovaškega in gasilskega Muzeja Muta, ob 13.00 bo možen tudi voden ogled po Muzeju, ob 15.00 do 16.00 pa bodo odprta vrata pri županu občine Muta Mirku Vošnerju. 

***

Nekatere lokalne skupnosti iz objektivnih razlogov Dneva odprtih vrat ne morejo organizirati ob prvotno predlaganem terminu, to je 15. 2. 2018, ne glede na to pa podpirajo skupno akcijo občin članic in Skupnosti občin Slovenije, zato najavljamo tudi dogodke, ki se bodo pod istim nazivom odvijali kasneje:

OBČINA RADENCI

Občina Radenci se bo 24. 3. 2018 priključila Dnevu odprtih vrat, ko bo, po uspešni selitvi, javnosti predstavila nove poslovne prostore.

OBČINA SEVNICA

Občina Sevnica bo organizirala Dan odprtih vrat na temo sprejetja druge spremembe OPN predvidoma v spomladanskih mesecih.

OBČINA REČICA OB SAVINJI

Iz Občine Rečica ob Savinji sporočajo, da bodo Dan odprtih vrat v občini organizirali 14. 3. 2018, ko bodo občankam, občanom in zainteresirani javnosti predstavili projekt Obnova trškega jedra.

OBČINA RAZKRIŽJE

Občina Razkrižje bo dan odprtih vrat organizirala konec meseca februarja ali v začetku meseca marca, ko bodo za to primerne vremenske razmere. Poleg predstavitve dela in življenja v občini, bo na velikem platnu v Domu kulture Razkrižje možno slediti predstavitvi najaktualnejših aktivnosti, dogodek pa se bo nadaljeval z ogledom nove občinske infrastrukture med Razkrižjem in Gibino.

***