• Domov
  • Slavnostni podpis pristopa Združenja direktorjev občinskih uprav k izrednemu članstvu v Skupnosti občin Slovenije in 21. seja predsedstva Skupnosti občin Slovenije

Združenje direktorjev občinskih uprav (ZDOU) je na zboru članov dne 1. 2. 2018 v Krškem izglasovalo pristop k izrednemu članstvu organizacije v Skupnost občin Slovenije. 16. marca 2018, s pričetkom ob 10.00 uri v konferenčni dvorani (2. nadstropje) Razvojne agencije Kozjansko (Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur) bosta organizaciji izvedli slavnostni podpis pristopa Združenja direktorjev občinskih uprav k Skupnosti občin Slovenije kot izredni člani. Predsednik SOS, Branko Ledinek in predsednik ZDOU, mag. Iztok Mori, bosta na razpolago za izjave za javnost.

V nadaljevanju bo potekala 21. seja predsedstva Skupnosti občin Slovenije. Osrednja tema seje bo prenova strategije prostorskega razvoja Slovenije 2050, prenos inšpekcijskega nadzora na občine na podlagi nove gradbene zakonodaje in Zakon o gasilstvu. Poleg županj in županov, ki so člani predsedstva SOS, se bodo seje udeležili še Barbara Radovan, generalna direktorica Direktorata za prostor, graditev in stanovanja, v.d. predsednika Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik in poveljnik Franci Petek.

Seja je odprta za javnost, po zaključku seje bodo možne izjave prisotnih. Predstavnike medijev vabimo, da se dogodka udeležite in nam namero o vaši udeležbi sporočite na info@skupnostobcin.si.


Nazadnje posodobljeno: