• Domov
  • Vabilo medijem na skupščino SOS in srečanje z evropsko komisarko

Skupnost občin Slovenije sklicuje redno letno skupščino Skupnosti občin Slovenije, ki bo potekala v torek, 24. 4. 2018, s pričetkom ob 9. uri v Best Western Premier Hotelu Slon, Slovenska cesta 34, 1000 Ljubljana.

Skupščine se bo udeležila evropska komisarka Violeta Bulc, ki bo z županjami in župani, članicami in člani Skupnosti občin Slovenije, govorila o svoji viziji prometa ter izhodiščih večletnega finančnega okvira in kaj ta pomeni za občine.

Po zaključku razprave z evropsko komisarko bodo županje in župani obravnavali letno poročilo o delu SOS za leto 2017, načrta dela za leto 2018 in finančne dokumente. V nadaljevanju po potekala podelitev priznanj županom za dolgoletno opravljanje funkcije in plaket občinam za dolgoletno zvestobo Skupnosti občin Slovenije. V sklopu skupščine SOS bo dr. Boštjan Brezovnik predstavil zaključke Analize sistema financiranja občinskih nalog s predlogom metodologije za določitev povprečnine, katere izdelavo je naročila Skupnost občin Slovenije.

Seja bo odprta za javnost. Evropska komisarka ga. Violeta Bulc bo za medije na razpolago po zaključku njenega obiska (predvidoma ob 10.30). Po zaključku redne letne skupščine Skupnosti občin Slovenije (predvidoma ob 13.00) bo vodstvo SOS na razpolago za izjave za javnost.

Vljudno vas naprošamo, da zaradi lažje organizacije in koordinacije dogodka na naslov info@skupnostobcin.si sporočite udeležbo predstavnika vašega medija.


Nazadnje posodobljeno: