• Domov
  • Drugi poziv – Registracija občin v okviru pobude WiFi4EU

Po pregledu do sedaj registriranih občin v zvezi s pobudo WiFi4EU na MJU ugotavljajo, da se je do sedaj registriralo 154 občin za pridobitev bona za vzpostavitev brezžičnih Wi-Fi omrežij na javnih mestih https://www.wifi4eu.eu/#/list-municipalities, glede na to da je bil za slovenske občine prvi javni razpis v okviru WiFi4EU pobude zelo uspešen, bon za vzpostavitev Wi-Fi omrežja je namreč pridobilo kar 89 občin, so iz ministrstva zaprosili, da obvestimo vse slovenske občine, da v kolikor še niso registrirane za sodelovanje v okviru WiFi4EU pobude, da registracijo čim prej izvedejo.

Registracija posamezne občine je namreč osnovni pogoj za sodelovanje na javnem razpisu – WiFi4EU.

Glede na to, da je naslednji javni razpis WiFi4EU predviden v Q1 leta 2019, priporočajo, da se čim prej registrirajo na spletni strani https://www.wifi4eu.eu/#/beneficiary-landing.

Na ministrstvu priporočajo, da se vse slovenske občine registrirajo na tem portalu, v nadaljevanju pa poskušajo, po sistemu »kdor prvi pride, prvi melje«, pridobiti bon za Wi-Fi omrežje.

Pripravili so tudi podroben pregled postopka za registracijo WiFi4EU.

 

Dodatno pojasnilo:

V naslednjem javnem razpisu za Wi-Fi bon-voucher ne morejo kandidirati občine, ki so že dobile bon-voucher v prvem razpisu in tiste, ki se do razpisa niso uspešno registrirale (objava razpisa se pričakuje v 1. četrtletju 2019).

Dvojno financiranje ni dovoljeno.

Za uspešno registracijo se mora v zavihku »Moja prijava«, prikazati napis Registracijo ste uspešno poslali in pojavi se gumb Prijava, ki jim bo omogočil s klikom na ta gumb takojšno prijavo ob začetku drugega javnega razpisa WiFi4EU, zato je potrebno spremljati WiFi4EU portal.


Nazadnje posodobljeno: