• Domov
  • Dan odprtih vrat tudi v Občini Šentjur

Dnevu odprtih vrat v občinah se je letos priključila tudi Občina Šentjur, četudi ob kasnejšem terminu. Danes, 4. marca 2019 je v občini Šentjur potekal že 9. kviz »Ali poznaš svojo občino?«. Letos je zmagala ekipa  OŠ Dramlje. Odlično 2. mesto je osvojila ekipa OŠ Planina pri Sevnici, 3. mesto si letos delita OŠ Franja Malgaja Šentjur in OŠ Slivnica pri Celju. Pohvalo za sodelovanje pa sta prejeli ekipi OŠ Blaža Kocena Ponikva in OŠ Hruševec Šentjur.

Namen kviza je mlade občane seznaniti s pestro in bogato dediščino, zgodovino, znamenitostmi in posebnostmi Občine Šentjur, z delovanjem lokalne samouprave in še čim, vse, da se mlade pripravi na aktivno delovanje v lokalnem okolju.

Na 9. kviz se je letos pripravljalo 36 osmošolcev. Na Mladinskem centru Šentjur so tudi letos priprave na kviz naredili zanimive in drugačne, saj so tekmovalce povabili v že tretjo različico šentjurske sobo pobega. Ekipe so reševale izzive, naloge in uganke povezane z dediščino Občine Šentjur. Njihov cilj je bil razvozlati zemljevid občine Šentjur in nanj umestiti 61 magnetkov z motivi naravne in kulturne dediščine. Šentjurska soba pobega bo od 6. marca, do konca aprila, na voljo še ostalim, ki bi se radi preizkusili v reševanju nalog, izzivov in ugank ter izvedeli kaj novega.

Na Mladinskem centru Šentjur bodo letos izdali novo publikacijo, ki bo mladim in ostalim občanom približala dediščino, zanimivosti, zgodovino, osebnosti, gospodarstvo in delovanje lokalne samouprave v občini Šentjur. Ob tej priložnosti zbirajo zanimive informacije, anekdote, fotografsko in drugo gradivo, ki je manj znano a zanimivo in tudi poučno.

Celotno izjavo za javnost lahko najdete tukaj. 

Galerija slik