• Domov
  • Vabilo medijem na 3. srečanje županj

Županja občine Dravograd, Marijana Cigala in Skupnost občin Slovenije organizirata srečanje Kluba županj v Občini Dravograd, 16. maja 2019.  Županja Marijana Cigala bo županje slovenskih občin sprejela ob 9.30 z ogledom razstave pirhov in kipov angelov v Cerkvi sv. Vida v Trgu Dravograd. Srečanje bodo nadaljevale ob 10. uri v dvorcu Bukovje, kjer se bodo sestale tudi s predsednikom računskega sodišča g. Tomažem Veselom.

Fototermin in priložnost za pogovor med novinarkami/novinarji ter županjami in gosti bo ob 11.15 uri v dvorcu Bukovje, Bukovje 13, 2370 Dravograd.

 Županje Kluba županj bodo nadaljevale ob 11.30 uri s predstavitvijo knjige ga. Tatjane Krejan Košan in pokušino jedi iz buč, srečanje pa bodo zaključile z ogledom in predstavitvijo dvorca Bukovje in dvornega vrta.

Ozadje:

Z večanjem števila žensk na ključnih mestih odločanja v lokalni politiki se ta dopolnjuje in nadgrajuje, tudi glede na pričakovanja in potrebe žensk. Vpliva na uravnoteženje prostorov odločanja in na oblikovanje politik, ki se osredotočajo in čim širše zaobjemajo ter vključujejo različne potrebe in pričakovanja občank in občanov. Uspešnost žensk v politiki na različnih ravneh odločanja, še posebej županj, dolgoročno in pozitivno vpliva tudi na pripravljenost žensk za vstopanje v lokalno politiko. Pa tudi na pripravljenost ter zaupanje volivk in volivcev v ženske kandidatke. Tudi zato in ker v Skupnosti občin želimo vzpostaviti prostor, v katerem bi županje medsebojno delovale kot podporna mreža, je bil leta 2014 ustanovljen Klub županj. Tudi v novem mandatu se županje srečujejo redno, srečanje v Dravogradu je tretje po vrsti.