• Domov
  • Bežali smo iz rudnika

Zgodila se je nesreča v najglobljem predelu trboveljskega rudnika, zasutih 30 rudarjev, zaliva jih voda, zmanjkuje zraka in elektrike,… SOS prestreže klic na pomoč in se odpravi… na slovesno otvoritev inovativnega turističnega produkta, Pobeg iz rudnika. Županja Jasna Gabrič, je vse povabljene “reševalce” nagovorila s kratkim pregledom aktivnosti od ideje do otvoritve, ki je plod dela lokalnih strokovnjakov in entuziastov.

Projekt Pobeg iz rudnika je plod sodelovanja Občine Trbovlje, Delavskega doma Trbovlje (DDT) in projektnega partnerstva projekta Inspiracija je sofinanciran iz evropskih sredstev.

Pobeg iz rudnika je nadgradnja oz. dopolnitev izkušnje Virtualnega muzeja rudarstva 4. dritl. Trboveljska pridobitev odlično povezuje industrijsko dediščino z najsodobnejšo opremo za navidezno in razširjeno resničnost. Gostom in obiskovalcem pa ponuja igrivo, adrenalinsko in poučno izkušnjo doživljanja rudarskega življenja.

Čestitke za odlično idejo in realizacijo Občini Trbovlje in poziv k reševanju rudarjev ostalim občinam. Za pomoč pri reševanju ste lahko bogato nagrajeni z idejami, kako izkoristiti lokalne vire in digitalne tehnologije v razvoju turističnih inovacij.Skupnost občin Slovenije  je  pred štirimi leti organizirala Konferenco  igrifikacija  v turizmu  in  lepo  je  videti  udejanjaje  teorije v prakso v lokalnih  okoljih.


Nazadnje posodobljeno: