• Domov
  • Terenski ogled sprejemnega terminala za goste

 

Komisija za turizem se je v torek, 17.9.2019 v Jesenicah na terenskem ogledu dobre prakse seznanila s sprejemnim terminalom za goste. Podrobno so se seznanili z napravo, ki lahko v odsotnosti gostitelja sprejme gosta je zaznalo več občin tako za potrebe razpršenih hotelov, kot tudi kampov oz. počivališč za avtodome. Celovito rešitev, ki se z gosti govorno in pisno sporazumeva, ter jih vodi skozi postopek prijave, prebere podatke gostov, jih po varni povezavi sporoča v sistem e-turizem, zagotavlja storitve evidenc, kot jih zahtevajo predpisi, omogoča plačilo storitve, vključno s turistično takso in še veliko več.

Terminal je enostaven, napreden in uporabnikom prijazen. Predstavili so ga lastnik nastanitvene kapacitete, ki se je srečeval z izzivom, kako sprejemati goste v oddaljeni nastanitveni enoti med delovnim časom, skupaj s programerjem, ki je sistem zasnoval. Pri razvoju je sodelovali tudi predstavniki občine, ki so razvijalcem svetovali glede kompleksnih nacionalnih in lokalnih predpisov, ki jih je pri tem potrebno upoštevati.

Udeleženke in udeleženci iz različnih občin, so imeli številna praktična vprašanja in na vsa dobili odgovore, kar kaže na izredno domišljeno rešitev. Rešitev zaenkrat še ni na trgu.

Predstavitev terminala 1. del

Predstavitev terminala 2. del

Objavljamo nekaj foto utrinkov z dogodka: