• Domov
  • DELO OD DOMA – NAVODILA PONUDNIKOV PROGRAMSKE OPREME

GRAD d.d.

Navodila za delo z Gradovimi Okni na daljavo

Gradova okna so, razen pomožnih aplikacij (Likvidacija računov, davčna blagajna, zahtevki za dopuste, službene poti,..) v osnovi namizne aplikacije. Če želi uporabnik opravljati delo na daljavo, je najboljša uporabniška izkušnja zagotovljena preko terminalskega dostopa. V primeru dobre optične povezave, je mogoče delo preko VPN (virtual private network). Tiste občine, ki uporabljajo Gradov registrator delovnega časa za beleženje prisotnosti in imajo nameščen program eOdobritve, obveščamo, da je mogoča registracijo direktno preko programa eOdobritve. Za več informacij pokličite na Grad d.d..

Opozorili bi na težavo, ki jih ima večina občin. To je zaprtost sistem HKOM. Omrežje brez dodatne autentikacije ne omogoča dostopa do računalnikov znotraj omrežja. Za več informacij se obrnite na vašega skrbnika sistema.

Za več informacij smo vam na voljo preko telefona ali elektronske pošte.

GRAD d.d., Tržaška 261, 1000 Ljubljana
T. +386 (0)1 2572 195
F. +386 (0)1 2573 688
www.grad.si

CADIS d.o.o.

NAVODILA UPORABNIKOM ZA DELO S ”CADIS” APLIKACIJO OD DOMA:

Vaš vzdrževalec omrežja (računalničar) vam mora zagotoviti povezavo (RDP) od doma  na službeni računalnik.

Vaš službeni računalnik ostaja prižgan, povežete se direktno nanj in delate normalno z dostopi do vseh podatkov (certifikatov, e-pošte, datotek, …).

Za dodatna vprašanja se lahko vaš računalničar obrne na Bojana Kavaša (041 825 616).

Pomoč uporabnikom za delo s programom ostaja s strani CADIS-a nespremenjena.

XLAB d.o.o.
Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS je skupaj s svojimi člani pripravilo posebno ponudbo in informacijo o brezplačnih orodjih za delo na daljavo, ki jih lahko tudi občine uporabijo v teh razmerah. V času epidemije omogoča vsem članom delo od doma z uporabo orodja ISL Online podjetja XLAB. Orodje omogoča oddaljen dostop do službenega računalnika od doma, z drugega računalnika ali mobilne naprave. Pri tem se na daljavo prenese le vsebina zaslona in možnost upravljanja službenega računalnika, podatki pa ostanejo na delovnem mestu, zato je tak način dela povsem varen. S tem je zagotovljen višji nivo varnosti. Tehnično naprednejši uporabniki lahko na daljavo prenesejo tudi RDP sejo.

Navodila za občine, ki SO vključene v omrežje HKOM:

Prosimo vas, da se glede dostopa do rešitev za delo na daljavo obrnete na Ministrstvo za javno upravo. Kontakt: hkom@gov.si, 01 478 8597.

Navodila za občine, ki NISO vključene v omrežje HKOM:

Za vklop storitve ISL Online je potrebna registracija na naslovu https://www.islonline.com/ in enkraten fizični dostop do službenega računalnika (za nastavitev oddaljenega dostopa).

Za uporabo licenc naj občine pišejo na sales@islonline.com z naslovom “GZS-ZIT-SOS”. V skladu z možnostmi vam bomo omogočili brezplačno uporabo storitve ISL Online za obdobje enega meseca.

Več o tem, kako se pripraviti na delo od doma najdete tule:
https://blog.islonline.com/2020/03/06/how-to-get-ready-for-remote-work/

Navodila (na voljo zgolj v angleškem jeziku): 200212_ISLOnline-Guide-presentation

MICROSOFT

Ponudba Microsofta za brezplačno uporabo ms Teams – skupinsko delo, konference na daljavo… Več na povezavi: https://www.gzs.si/zdruzenje_za_informatiko_in_telekomunikacije/Novice/ArticleId/74506/ostanite-ucinkoviti-ko-delate-na-daljavo.

PIA d.o.o.

pripravili so naslednja navodila:

Navodila za delo z ODOS od doma_občine