• Domov
  • Finančna podpora EU nacionalnim, regionalnim in lokalnim skupnostim, ki se borijo proti Coronavirusu

Komisarji Elisa Ferreira, pristojna za kohezijo in reforme, ter Nicolas Schmit, pristojen za delovna mesta in socialne pravice, so 18. marca 2020 poslali dopise vsem državam EU, da jih obvestijo o individualni podpori, ki jo lahko dobijo v okviru pobude za odziv na Coronavirus Response Investment (CRII).

Pisma, ki so na voljo na strani  Coronavirus Response Investment Initiative, vsebujejo podrobnosti o razpoložljivih zneskih za vsako državo, vrsti odhodkov, ki so upravičeni v okviru strukturnih in solidarnostnih skladov EU – na primer za podporo zdravstvenih sistemov, nabavo medicinske opreme ali zagotavljanje dostopa do zdravstveno varstvo ranljivih skupin in trenutne možnosti za zbiranje financiranja prek ESRR in ESS .

Poleg tega službe Komisije zagotavljajo celostno podporo državam članicam prek namenskih skupin držav CRII. Skupine bodo zagotovile dober pretok informacij in hitro sprejemanje odločitev na najprimernejši ravni, obravnavale pa bodo tudi državno pomoč, vprašanja skladnosti s finančnimi predpisi ali vključitev Evropskega investicijskega sklada.

Za več informacij:

Vir: https://ec.europa.eu/regional_policy/en/newsroom/news/2020/03/19-03-2020-eu-financial-support-for-national-regional-and-local-communities-fighting-coronavirus

prevedel: Google spletni prevajalnik


Nazadnje posodobljeno: