• Domov
  • Okrogla miza AAA – Izobraževanje v času novih okoliščin

Objavljamo vabilo Zveze Alpe-Jadran na 1. okroglo mizo na temo „Izobraževanje v času novih okoliščin“, ki bo potekala ta petek (26. marca).

Udeležba je brezplačna, delovni jezik okrogle mize je angleščina, prijave so obvezne na tej povezavi: PRIJAVA.

Občine vabimo, da to e-sporočilo posredujete učiteljem, ravnateljem šol, staršem, študentom in drugim zainteresiranim, ki bi jih po vaši presoji ta tema utegnila zanimati.

 

Prenos: Povabilo_Panel razprava_Izobraževanje  

Prenos: CERLI_Education_Agenda

Prenos: Agenda_Cerli_Art and Culture_FINAL

Prenos: CERLI_TCP Disaster Prevention-fin.

 

Okrogla miza je del projekta Zveze Alpe-Jadran CERLI:

Pred skoraj natanko letom dni se je življenje zaradi COVID-19 za vse nas izjemno spremenilo. Tisto, kar smo razumeli kot nekaj samoumevnega do marca 2020, se danes šteje za lep spomin, mreženje in medregionalno sodelovanje Zveze Alpe-Jadran (AAA) pa je prav tako vstopilo v novo dimenzijo.
Da bi izvedeli več o lekcijah, pridobljenih v zadnjih 12 mesecih, je AAA začel virtualni projekt „CERLI: Kriza in njeni učinki – razmislimo, se učimo in izboljšujmo“.
CERLI vključuje vseh 11 članov AAA in vse aktivne TCP-je. Poleg razprav o učinkih krize, omejitvah v javnem življenju na eni strani in pospeševanju digitalizacije na drugi strani se projekt osredotoča na rešitve, da bi v prihodnosti bolje in učinkoviteje obravnavali podobne situacije.
Projekt je razdeljen na tri tematske spletne seminarje (panele), rezultati pa bodo sestavili belo knjigo, ki jo bo na letošnjem jesenskem zasedanju odobril Svet Alpe-Jadran (politična raven AAA).
Prva okrogla miza bo 26. marca 2021 in se bo osredotočila na področje izobraževanja: Učitelji, ravnatelji šol, člani šolskih uprav in starši so glavne ciljne skupine tega spletnega seminarja. Imeli bodo priložnost razpravljati o svojih nedavnih izkušnjah s strokovnjaki z vsega območja Alpe-Jadran in iskati načine, kako v prihodnosti pomagati mladi generaciji na boljši način z izzivi, kot je COVID-19.
21. april 2021 bo posvečen drugemu panelu, ki bo obravnaval učinke pandemije na področje umetnosti in kulture: Umetniki, kulturni delavci in zainteresirana javnost bodo delili svoje poglede na izzive, kot so omejitve, zaradi katerih razstave in predstave digitalizacija odprla nove možnosti v virtualnem prostoru.
Tretja seja bo 5. maja 2021 in se osredotoča na civilno zaščito. Čeprav čezmejno sodelovanje izjemno dobro deluje po naravnih nesrečah, kot je bil nedavni potres v osrednji Hrvaški, je obvladovanje pandemije nekaj povsem drugega, zlasti na regionalni ravni. Spletni seminar bo iskal skupne perspektive za prihodnje scenarije in naj bi poglobil sodelovanje med enotami za pomoč na območju Alpe-Jadrana.

Več informacij na tej povezavi: https://alps-adriatic-alliance.org/cerli-the-lessons-the-aaa-has-learned-from-the-pandemic/