• Domov
  • Vabilo medijem na skupščino Skupnosti občin Slovenije

Obveščamo vas, da bo skupščina Skupnosti občin Slovenije potekala 15. 6. 2021 od 9.30 dalje v Škofji Loki v Sokolskem domu, na naslovu Mestni trg 17, 4220 Škofja Loka.

Županje in župane bo uvodoma pozdravil župan občine gostiteljice Tine Radinja in predstavil zanimivosti in novosti iz občinskega življenja in dela.

Na skupščini se bodo med drugim županje in župani na temo kriznega upravljanja na področju civilne zaščite ter prednosti mehanizma EU na področju civilne zaščite za lokalne skupnosti pogovarjali z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem. Seznanili se bodo s predlogi Operativnih programov, ki bodo občinam podlaga za črpanje EU sredstev iz različnih EU skladov, ki jih bo predstavil minister Zvonko Černač iz Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Oba se bosta seji pridružila na daljavo.

Skupščina bo obravnavala in sprejemala tudi pomembne dokumente SOS kot so poročilo o delu 2020, načrt dela 2021, finančno poročilo, finančni načrt in druge dokumente, pomembne za delovanje organizacije.

Seja je odprta za javnost. Predstavnike medijev prosimo, da nas o vaši prisotnosti obvestite na naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si ali na 041 332 447, saj je potrebno upoštevati navodila NIJZ. Tako se bomo tudi lažje odzvali na vaše prošnje za izjave prisotnih županj in županov.

Vabilo za tiskanje 


Nazadnje posodobljeno: