• Domov
  • Potekala je konferenca Za participativni proračun
V Sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije je potekal odlično izpeljan in dobro obiskan spletni dogodek, ki so ga organizirali v mreži regionalnih NVO stičišč #zanvo (www.zanvo.org).
Posredovanih in izmenjanih je bilo veliko koristnih informacij, dobrih praks in navdihujočih sporočil, ki bodo, tako upamo, v prihodnjih letih participativni proračun pripeljala v večino občin.
Na konferenci je sodelovala mag. Saša Jazbec, v.d. direktorice Direktorata za lokalno samoupravo, nevladne organizacije in politični sistem na Ministrstvu za javno upravo, kaj je in kaj ni participativni proračun so predstavljali Matic Primc, Društvo Organizacija za participativno družbo, Tadej Beočanin, predsednik Strateške delovne skupine za participativni proračun znotraj Skupnosti občin Slovenije, Giovanni Alegretti, University of Coimbra, mednarodno priznani strokovnjak in svetovalec na področju uvajanja participativnega proračuna, sledilo pa je omizje na temo pomena, koristi in ključnih elementov izvedbe participativnega proračuna. Na njem so si mnenja izmenjali Ciril Globočnik, župan Občine Radovljica, dr. Vilma Milunovič, Urad za finance in računovodstvo, Mestna občina Koper
Neva Pipan, vodja participativnega proračuna v Mestni občini Maribor, Bojana Zevnik, predlagateljica projekta, občanka Brežic ter Alenka Blazinšek Domenis, ZaNVO, regionalna stičišča nevladnih organizacij.
Posnetek celotne konference bo kmalu na voljo na youtube kanalu ZaNVO https://www.youtube.com/channel/UCTR-_50gVxQRBi1I4xTcPrg