• Domov
  • SOS POZVALA PROGRAMSKI SVET RTV SLO IN GENERALNEGA DIREKTORJA K OHRANITVI LOKALNIH VSEBIN

Predsednik Skupnosti občin Slovenije (SOS) Peter Misja je 24. 11. 2021 na generalnega direktorja RTV Slovenije in programski svet naslovil poziv k ohranitvi lokalnih vsebin na nacionalni televiziji.

S tem se je Skupnost občin Slovenije odzvala na informacije, da se na nacionalni televiziji pripravlja programske spremembe, s katerimi naj bi se ukinilo nekatere vsebine ali zmanjšala čas oddajanja nekaterih oddaj. Po naših informacijah naj bi šlo pri tem predvsem za lokalne vsebine.

Zato je predsednik SOS na programski svet RTV Slovenija in generalnega direktorja naslovil poziv k ohranitvi lokalnih vsebin v programski shemi nacionalne televizije. Izpostavil je, da sta Radio in televizija Slovenija ključna javna nacionalna medija, katerih vloga je tudi v širjenju vsebin in informacij, ki nastajajo v okoljih, oddaljenih od nacionalnega središča. Nedopustno je, da bi za pripravo programov nacionalne televizije veljalo merilo »večja kot je oddaljenost, manj je informacij«.

Že pred nekaj leti je Skupnost občin Slovenije opozarjala na pomanjkljivo prisotnost in predstavljanje vsebin vezanih na dogajanje v različnih lokalnih okoljih, informacija o krčenju lokalnih vsebin je bila zato med članstvom Skupnosti občin sprejeta s toliko večjo zaskrbljenostjo. Predsednika programskega sveta RTV Slovenija in generalnega direktorja je zato predsednik SOS v imenu 179 občin članic seznanil s protestom lokalnih skupnosti in ju pozval k odzivu.

Sporočilo za javnost – za tiskanje


Nazadnje posodobljeno: