• Domov
  • Vabilo medijem na 18. sejo predsedstva SOS

Skupnost občin Slovenije v letošnjem letu obeležuje 30. obletnico obstoja organizacije ter obenem prvič v zgodovini njenega obstoja predsedovanje največje reprezentativne asociacije občin prevzema županja, Jasna Gabrič. S tem bo na primopredajni seji predsedstva županja Občine Trbovlje, kot predsednica sekcije občin s sedežem upravnih enot, prevzela predsedovanje Skupnosti občin Slovenijo iz rok župana Petra Misja, predsednika sekcije ostalih občin. Seje se bo udeležil tudi minister, pristojen za lokalno samoupravo, Boštjan Koritnik. 

Poleg primopredaje poslov predsedovanja bodo županje in župani z ministrom Koritnikom razpravljali tudi o problematiki izvajanja inšpekcijskih nadzorov v skladu z veljavno zakonodajo ter izmenjali mnenja in pričakovanja glede lokalne samouprave v tekočem letu. Seji se bodo priključili tudi Črt Poglajen, direktor Inštituta za študije prekairata na temo odprave prekarnosti ter doc. dr. Branko Škafar, ki bo predstavil projekt Uspešna občina.

Seja bo potekala 19. 1. 2022, ob 10.00 v Delavskem domu Trbovlje – Kino dvorana, Trg svobode 11a, 1240 Trbovlje.

Seja je odprta za javnost. Predstavnike medijev prosimo, da nas o vaši prisotnosti obvestite na naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si ali na 041 332 447, saj je za izvedbo v živo potrebno upoštevati aktualna navodila Vlade RS in navodila NIJZ. Tako se bomo lažje odzvali na vaše prošnje za izjave prisotnih županj in županov. V kolikor seje ne bo mogoč izvesti v živo in jo bo potrebno organizirati preko spleta, vas bomo na tak način tudi lažje obvestili o spremembi.

Vabilo medijem – za tiskanje 


Nazadnje posodobljeno: