• Domov
  • Nacionalni program za Sklad za notranjo varnost (SNV/ISF)

Ministrstvo za notranje zadeve, Služba za evropska sredstva nam je v seznanitev in potrditev posredovala Nacionalni program za Sklad za notranjo varnost (SNV / ISF).

Evropski parlament in Svet EU sta namreč sprejela Uredbo vzpostavitvi Sklada za notranjo varnost (SNV oz. angl. ISF) in Uredbo o določitvi skupnih določb o skladih, t.i. CPR, ki med drugim ureja  tudi splošna pravila glede črpanja sredstev, načrtovanje programov, spremljanja in poročanja. Ministrstvo za notranje zadeve je pripravilo osnutek nacionalnega programa za Sklad za notranjo varnost ter Metodologijo za vzpostavitev okvira smotrnosti za izvajanje sklada SNV oz. ISF.

Dokument se odda neposredno preko sistema (ne v obliki datoteke), zato so nam poslali izvoženo besedilo, ki je dostopno na spodnjih povezavah:

NP-ISF-SFC-KONČNA 

ISF-METODOLOGIJA-V4

Na podlagi 8. člena CPR uredbe nam v seznanitev in potrditev pošiljajo oba dokumenta. Prosimo, da vašo potrditev ali morebitne komentarje na dokumenta posredujete najkasneje do 5. 5. 2022,  do 10. ure, na elektronski naslov info@skupnostobcin.si.

Služba za evropska sredstva Ministrstva za notranje zadeve bo predvidoma v začetku maja 2022 izvedla tudi dogodek v obliki javnega posveta (avdio video konferenca). Več informacij o dogodku vam bomo posredovali.


Nazadnje posodobljeno: