• Domov
  • Uspešni projekti občin: Obnova in ureditev prostorov za pogostitev in muzeja v mežnariji Sveti trije kralji v Slovenskih goricah (Občina Benedikt)

Izvedba: September 2019 – September 2021
Financiranje: Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, Občina Benedikt, Turistično-vinogradniško društvo Benedikt, Birocenter Maksimiljan Potočnik s. p.

Z obnova mežnarije se je povečala turistična ponudba v občini Benedikt pa tudi širše v območju LAS. Predvsem je tu mesto za etnografsko in turistično vinogradniško društvo, ki lahko ponujata svoje produkte: od spominkov, izdelkov iz slame, gline, »pintovca«, lesa, pa vse do stekleničenega in buteljčnega vina. Mežnarija je postala prostor za medgeneracijsko druženje. Prostor je primeren tudi za izvajanje degustacij ter voden ogled po obnovljeni kleti in veličastni gotski cerkvi Sv. Treh Kraljev z zvonikom. od koder se ob jasnem vremenu vidi celo do Blatnega jezera na Madžarskem. Tu je možno izvesti tudi pogostitve in protokolarne sprejeme namenjene različnim skupinam. Od porok do sprejemov in sestankov.

Foto: https://www.benedikt.si/

 

 


Nazadnje posodobljeno: