• Domov
  • Vabilo medijem na 19. sejo predsedstva SOS

Spoštovane predstavnice in predstavniki medijev,

osrednja tema 19. seje predsedstva Skupnosti občin Slovenije bo posvečena tematiki gospodarskih javnih služb varstva okolja. Županje in župani bodo na seji s sogovorniki iz Ministrstva za okolje in prostor (mag. Franc Lenarčič, Andreja Čater in mag. Urška Jesih) ter pranim strokovnjakom inštituta Lex Localis dr. Boštjanom Brezovnikom, govorili o novostih, ki jih prinaša Zakon o gospodarskih javnih službah varstva okolja. Predlog zakona se trenutno nahaja v javni razpravi in prinaša veliko sprememb za lokalne skupnosti, predvsem na področju organizacijskih oblik obveznih gospodarskih javnih služb.

Skupnost občin Slovenije bo na seji predstavila še zaključene aktivnosti projektnega sodelovanja z Iraško provinco Basra v okviru projekta »Peer-to-Peer cooperation«, ki se izvaja preko programov Združenih narodov.

Prav tako bodo predstavljene aktualne aktivnosti Skupnosti občin Slovenije in dokumenti, potrebni za sklic redne seje skupščine SOS, ki bo letos jubilejna.

Seja bo potekala 19. 4. 2022 ob 10.00 uri v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina, Stritarjeva ul.1a, 5270 Ajdovščina. 

Seja je odprta za javnost. Predstavnike medijev prosimo, da nas o vaši prisotnosti obvestite na naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si ali na 041 332 447.

 

Vabilo medijem


Nazadnje posodobljeno: