• Domov
  • Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o obliki in vsebini ovojnice, vsebini vročilnice in drugih sporočil za osebno vročanje v upravnem postopku

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za javno upravo pripravilo osnutek Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o obliki in vsebini ovojnice, vsebini vročilnice in drugih sporočil za osebno vročanje v upravnem postopku.

Besedilo predloga lahko preberete na povezavi TUKAJ.

Osnutek pravilnika sledi spremembi Zakona o splošnem upravnem postopku, ki se je uveljavila z Zakonom o debirokratizaciji. Omenjena sprememba bo s 7. 7. 2022 uveljavila t.i. vročanje s seznanitvijo s potrditvijo prevzema preko sporočil na mobilni telefon oziroma brez potrditve prevzema neposredno z vložitvijo v elektronski predal.

V osnutku pravilnika se določa vsebina sporočil, ki se bodo v procesu vročanja s seznanitvijo izmenjevala med informacijskim sistemom za vročanje in naslovnikom oziroma med informacijskim sistemom za vročanje in organom.

Prosimo, da gradivo pregledate in nam vaše morebitne pripombe sporočite na elektronski naslov neza.jager@skupnostobcin.si najpozneje do 1. 6. 2022.


Nazadnje posodobljeno: