• Domov
  • Predlog zakona o interventnih ukrepih za celovito ureditev položaja razseljenih oseb iz Ukrajine in za pomoč gospodarstvu Republike Slovenije zaradi posledic ukrajinske krize

Obveščamo vas, da je v medresorski obravnavi Predlog zakona o interventnih ukrepih za celovito ureditev položaja razseljenih oseb iz Ukrajine in za pomoč gospodarstvu Republike Slovenije zaradi posledic ukrajinske krize.

Besedilo predloga lahko preberete na povezavi TUKAJ.

S predlogom zakona se uvajajo rešitve za blažitev preobremenjenosti pristojnih državnih organov, ki so vključeni v procese na področju administrativnega upravljanja, učinkovitega vodenja postopkov priznanja začasne zaščite in hitre zagotovitve pravic osebam, za katere je uvedena začasna zaščita, kakor tudi za blažitev negativnega učinka na vseh področjih delovanja države (socialno varstvo, zdravstvo, gospodarstvo, javna varnost). Odpravljajo pa se tudi pomanjkljivosti, ki so se pokazale pri zagotavljanju začasne zaščite razseljenih oseb iz Ukrajine. Finančne posledice predloga zakona za državni proračun v letu 2022 so ocenjene na približno 65.200.000,00 EUR.

Prosimo, da gradivo pregledate in nam vaše morebitne pripombe sporočite na elektronski naslov neza.jager@skupnostobcin.si najpozneje do 3. 6. 2022.


Nazadnje posodobljeno: