• Domov
  • Občina Komen: Rekonstrukcija in dograditev Štanjelskega grajskega kompleksa

Izvedba: sep. 2019 – jul. 2020
Financiranje: občina Komen
Občina Komen je obnovila viteške dvorano in depo v spodnjem palaciju Gradu Štanjel. Viteška dvorana je rekonstruirana v obstoječem obsegu. Od avle je ločena z drsno akustično segmentno steno, ki se zloži ob zunanjo obodno steno. Nad dvorano je strop iz lesenih vlaknastih plošč, z vmesnimi pasovi panelne obloge. Kamniti oboki so sanirani, očiščeni in pobarvani z bio apneno barvo. Evakuacijska vrata na prosto so predelana, da se odpirajo navzven. Ogrevanje in hlajenje dvorane je urejeno preko talne kinete, ki v prostor vpihuje primerno ogret ali ohlajen zrak. Dvorana je opremljena z avdio-video sistemom, ki omogoča predstavitve. Na zadnji steni viteške dvorane je prehod v depo ali zaodrje, ki služi skladiščenju opreme iz dvorane.

Foto: spletna stran Občine Komen (www.komen.si)


Nazadnje posodobljeno: