četrtek 16.9.2021 do 17.9.2021

Dobrovnik, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Tudi v Sloveniji je nastopil čas za prvi kolesarski kongres, ki se bo začel prav na prvi dan Evropskega tedna mobilnosti. Potekal bo od 16.-17. septembra 2021, v občini gostiteljici, Dobrovniku, majhni občini, ki v kolesarjenju vidi veliko zgodbo in se bo zapisala kot prva občina, ki je gostila Slovenski kolesarski kongres.

Tematika kolesarstva je široka, za cilj prvega slovenskega kolesarskega kongresa pa so si zadali: povezovanje in poslušanje – potreb, težav in pričakovanj vseh deležnikov, ki dostikrat vsak po svoje razvija svojo kolesarsko zgodbo. Cilj kolesarskega kongresa je tudi kolesariti po Sloveniji in udeležencem vsako leto predstaviti kolesarski turizem in kolesarsko infrastrukturo na drugem območju Slovenije.

Veseli smo, da lahko napovemo, da se bosta na okrogli mizi pridružila gospod Bogdan Fink, direktor uspešno zaključene 27. kolesarske dirke po Sloveniji in Simon Rosič, podžupan Občine Nova Gorica, ki je bila izbrana za naj gostiteljico. Gotovo bosta povedala marsikaj zanimivega, kar bo občinam v navdih in motivacijo. Če strokovne vsebine začinimo še s prekmursko kulinariko in skrbjo za zdravje, je kolesarski kongres ravno pravi način za polnjenje z energijo za nadaljevanje in začetke občinskih kolesarskih  projektov.

Več informacij Prvi slovenski kolesarski kongres, prijavo pa potrdite na Prijava.

Skupnost občin Slovenije, kot partner pri organizaciji 1. slovenskega kolesarskega kongresa, ki bo potekal 16. in 17. septembra 2021 v Dobrovniku vljudno vabi k udeležbi.


Nazadnje posodobljeno: