Torek 16.5.2017 ob 9:00 do 17.5.2017 ob 15:00

Terme Olimia D.D., Zdraviliška cesta, Podčetrtek, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Obveščamo vas, da bo v Kongresnem centru Olimia v Podčetrtku, 16. in 17. maja 2017, pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, potekal 1. kongres slovenskih občin, ki bo nudil priložnost, da z različnih zornih kotov osvetlimo današnjo vlogo in položaj slovenskih občin, kako uspešne so pri izpolnjevanju svojega poslanstva in kako lahko še izboljšamo učinkovitost lokalnega upravljanja. Današnji čas zaznamujejo hitre tehnološke spremembe in dinamičen razvoj, ki povečujejo zahteve po večjem javnem standardu in oblikujejo nove potrebe lokalnih sredin. Spremenjene okoliščine postavljajo občine pred številne izzive in od lokalnih oblasti zahtevajo nove pristope ter pregledno, odgovorno in k dolgoročnim ciljem usmerjeno upravljanje. Ker se zavedamo, da sta odločitev in odgovornost za spremembe na strani občin, organiziramo srečanje, na katerem bo o tem mogoče spregovoriti z različnimi deležniki.

Prvi dan bodo z nami tudi tri izjemne predavateljice in izvrstne poznavalke lokalne problematike. Vesna V. Godina, Simona Kukovič in Damjana Pondelek bodo govorile o pomenu lokalne ravni v slovenski socialni organizaciji, o lokalnem političnem vodenju ter upravljanju kriznih situacij na občinski ravni. Obetajo se kritični pogledi in prodorna razmišljanja o tem, zakaj so občine ključne in v kolikšni meri so slovenski župani nosilci razvoja.
Popoldne bo beseda vaša. Na okrogli mizi bomo skupaj predstavili položaj in težave županj in županov, ki se znajdejo med tnalom in nakovalom, ko poskušajo uravnotežiti zahteve države in pričakovanja občanov.
Drugi dan kongresa bo strokovno izredno pester, potekali bodo trije vzporedni tematski sklopi. Na njih bomo z našimi gosti izpostavili, kje so meje nadzora nad lokalno samoupravo, opredelili učinkovito upravljanje občinskih financ in premoženja ter opredelili razvojni položaj slovenskih občin.

Podrobnejše informacije o programu kongresa, načinu prijave, kotizaciji, posebnih ugodnostih ter možnosti nastanitve si oglejte na spletni strani kongresa. Ne prezrite posebne ugodnosti za predprijavo, ki vam je na voljo do 14. aprila 2017.

 


Nazadnje posodobljeno:

Ne vozi se sam

Imate prosto mesto v avtomobilu?
Razdelite si stroške in uživajte v dobri družbi.
OdŠt. mestKontakt
Ni še oglasov.