• Domov
  • Dogodki
  • Pametno javno naročanje in učinkovita javno zasebna partnerstva

Torek 28.11.2017 ob 8:00 do 16:00

Hotel Golf, Cankarjeva cesta, Bled, Slovenija
Dogodek je brezplačen

Predstavništvo Evropske komisije vas vabi na mednarodno konferenco “Pametno javno naročanje in učinkovita javno-zasebna partnerstva“, ki jo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizira 28. novembra 2017 na Bledu.

Na konferenci bomo predstavili globalne trende na področju javnega naročanja in javno-zasebnih partnerstev, ki sta osrednja elementa naložbenega načrta za Evropo ali Junckerjevega načrta. Namen načrta je povečati raven naložb v Evropi. Kako? Preko večje vključenosti zasebnega sektorja v javne projekte in tudi preko bolj inovativne in strateške porabe javnih sredstev v okviru javnega naročanja.

Teme, ki jih bomo obravnavali, so:

  • kakšni so alternativni pristopi k financiranju javnih projektov – koncesije in javno-zasebna partnerstva v kombinaciji z jamstvom Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI) in drugimi finančnimi viri EU,
  • kateri so temelji za uspešno zasnovo projektov javno-zasebnih partnerstev,
  • kaj pomeni “bankability” projekta,
  • kaj prinaša predlog paketa javnega naročanja, ki ga je oktobra 2017 predložila Evropska komisija (več informacij),
  • kakšni so trendi javnega naročanja in javno-zasebnih partnerstev v zdravstvu,
  • in še mnogo drugega.

 

Podroben program konference

Na konferenci bodo sodelovali govorci iz Evropske investicijske banke in njenega centra odličnosti za javno zasebna partnerstva (EPEC), predstavniki Evropske komisije ter strokovnjaki iz Slovenije in tujine.  V uvodnem delu bosta udeležence nagovorila vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič in državna sekretarka na Ministrstvu za finance Miranda Groff Ferjančič.

Konferenca bo v hotelu Golf na Bledu. Potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku, zagotovljeno bo simultano tolmačenje.

S konferenco se Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji pridružuje konferenci, ki jo dan prej na podobne teme organizirata Inštitut za javno-zasebna partnerstva in Uradni list Republike Slovenije. Udeležba na konferenci 27. novembra 2017 je plačljiva (prijavi se tu), medtem ko je udeležba na konferenci Predstavništva Evropske komisije 28. novembra brezplačna, a je tudi za ta dan obvezna spletna prijava – v meniju izberete možnost “Prijavljam se za 2. dan konference”.


Nazadnje posodobljeno: