četrtek 9.11.2017 ob 9:00 do 10.11.2017 ob 15:00

33 Obala, Portorož, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

V četrtek, 9.11., in v petek, 10.11.2016 bo v Portorožu potekal tradicionalni 28. posvet z naslovom Poslovanje z nepremičninami, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije in soorganizatorji, med katerimi je tudi Skupnost občin Slovenije.

Tradicionalni posvet predstavlja pomembno mesto, kjer se vsako leto srečujejo predstavniki gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov, agencij za posredovanje z nepremičninami, strokovne javnosti, vladnih institucij in lokalnih skupnosti ter drugih nosilcev aktivnosti s področja poslovanja z nepremičninami in stanovanjske oskrbe v Sloveniji.

Prvi dan bodo organizirane 3 okrogle mize:

  1. Lastniška ali najemniška stanovanja, kjer bodo sodelovali predstavniki Ministrstva za okolje in prostor, Stanovanjskega sklada Republike Slovenije in Strokovnjak za stanovanjske socialne zadeve iz tujine;
  2. Upravljanje z etažno lastnino, v okviru katere bo med predstavniki ministrstva, strokovne skupine za pripravo nove zakonodaje na področju upravljanja in tujega strokovnjaka tekla razprava o novi zakonodaji in položaju upravnika v bodoče ter ureditvi upravljanja etažne lastnine v tujini;
  3. Reforma prostora in nepremičninske evidence, kjer bo razprava tekla o tem kaj in zakaj se v zakonodaji na področju prostora, graditve in nepremičnin spreminja. Ne spreminja se samo zakonodaja, spreminjajo se procesi in podatki in pomembno je, da vemo kaj in kdaj lahko pričakujemo.

Drugi dan pa bodo vzporedno potekale razprave v okviru štirih sekcij – sekcije za upravljanje nepremičnin, za promet z nepremičninami, stanovanjske in sekcije za vrednotenje in ocenjevanje nepremičnin. 

Več o posvetu, programu in prijavi na posvet najdete na tej povezavi.

Prav tako vas obveščamo, da imate člani Skupnosti občin Slovenije 10% popusta pri prijavi.

Vljudno vabljeni!


Nazadnje posodobljeno: