četrtek 16.5.2019 do 17.5.2019

maribox
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Pridružite se pisani mednarodni družbi soustvarjalcev zdaj že 4. Circular Change konference v četrtek 16. in v petek 17. maja 2019 v Mariboru. Častni pokrovitelj dogodka predsednik Vlade gospod Marjan Šarec bo nagovoril zbrane deležnike, ki skupaj gradimo skupnost nosilcev krožnega gospodarstva v Sloveniji, regiji, Evropi in svetu.
4. konferenca premika meje v smeri »manj besed, več dejanj«. Obvladovanje klimatskih sprememb, doseganje Ciljev trajnostnega razvoja in zaveza Slovenije, da zagotovimo kakovost bivanja za vse, potrjujejo nujnost prehoda iz linearnih v krožne modele poslovanja. Kaj pa se dejansko dogaja na terenu?

Letos je konferenca usmerjena na konkretne primere iz prakse. Prvi dan dogodka jih bodo predstavili voditelji domačih in mednarodnih podjetij, ki delujejo v panogah izpostavljenih kot ključnih za krožni prehod v Kažipotu prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije – prehrambni sistem, predelovalne dejavnosti, mobilnost in lesno-predelovalne dejavnosti. Poudarek bo tudi na kreativnih industrijah.

Osrednji del drugega dne pa bo razprava, ki povezuje akademski, politični in gospodarski pogled mednarodnih odločevalcev na scenarije, ki odgovarjajo na izziv mladih: Nimamo planeta B! Nizozemska kot država v fokusu in krožne zgodbe iz Slovenije in sveta bodo zaokrožile dogodek s konkretnimi pobudami za povezovanja in sodelovanja.

Pridružite se krožnim akterjem v Mariboru, v prostorih Maribox, 16. in 17. maja 2019.

Občine še posebej vabimo k udeležbi 2. dan, 17. maja, saj bomo iz Skupnosti občin Slovenije predstavili Akcijski načrt projekta CircE, za učinkovitejše upravljanje z viri, ki so ključni za turizem.

V dveh dneh na dogodku pričakujemo okoli 400 udeležencev iz več kot 20 držav, ki bodo vključeni v soustvarjanje trajnostnih, krožnih rešitev usmerjenih v tukaj in zdaj.

Zakaj je to dogodek za vas:

• Več kot 30 izjemnih govorcev – iz Evrope, Japonske, Brazilije in ZDA – izkoristite priložnost za osebna srečanja.
• V središču konkretni poslovni krožni primeri: Pivovarna Laško Union (Heineken Int.), Butan Plin, Aquafil, Skaza in številni drugi.
• Nizozemska – država v fokusu – kako je postala »krožni epicenter« Evrope.
• Vključujoče in povezujoče vzdušje – mladi protestniki, globalni voditelji, prebojni kreativci, uspešni gospodarstveniki, slovenski in evropski politiki.
• Ključni dogodek na temo krožnega gospodarstva v regiji po navedbi World Economic Forum in del programa EU Green Week 2019.
• Predavanja, razprave, predstavitve, razstave, mreženje in sproščeno druženje.

UDELEŽBA NA KONFERENCI JE BREZPLAČNA.
Program in registracije na www.circularchange-conference.com

CC Konferenca – Klučne informacije


Nazadnje posodobljeno: