• Domov
  • Dogodki
  • Celovita presoja za občinske prostorske načrte

Sreda 25.1.2017 ob 9:00 do 16:30

Kreativni center Poligon, Tobačna ulica, Slovenia

Slovenija izvaja Strategijo usposabljanja za izvajanje celovitih presoj vplivov na okolje in presoj vplivov na okolje, ki predstavljata predhodno pogojenost v novi finančni  perspektivi .

Pregledni seminar predstavlja pomemben del programa usposabljanja za  učinkovito implementacijo CPVO zakonodaje.

Predstavitev prakse Evropskega sodišča za področje presoj, ki jih beremo skupaj z direktivo, naj bi prispevala k dvigu razumevanje glede pomena posameznih vsebinskih in postopkovnih vidikih v presojah. Razloži tudi povezovanje z drugimi okoljskimi direktivami in izkušnje v presojah v prejšnji finančni perspektivi za bolj učinkovito in pravilno implementacijo v programskem obdobju 2014-2020.

Okvirni seminar organizira Ministrstvo za okolje in prostor,  v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in z  Jaspersom

Lokacija: Poligon, Kreativni center, Tobačna ulica 5, Ljubljana, Slovenia

Velika sejna soba,

25. januar 2017

od 9.00 do 16.30

Vljudno vas vabimo, da pripravite svoje primere dobre prakse izvajanja celovite presoje vplivov na okolje za Občinski prostorski načrt. Dobro prakso bomo objavili v Priročniku za izvajanje celovite presoje vplivov na okolje.

Vabimo vas, da se usposabljanja udeležite in  da potrdite svojo udeležbo s spodnjo prijavnico. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest, oz. najkasneje do 20. januarja. Udeležba je brezplačna.

Jezik usposabljanja je slovenski. Delavnica bo izvedena interaktivno in odmori bodo organizirani po potrebi.

Vabilo SLO

Program

Obrazec za prijavo dobre prakse

 

Vabilo ENG – Invitation

Prijavnica

Dogodek je že potekel.