• Domov
  • Dogodki
  • Četrti poziv “Iniciative EUCF” in zadnji predstavitveni seminar za občine

četrtek 16.6.2022 ob 10:00 do 12:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Vabimo vas na zadnji brezplačni spletni seminar »Inciative EUCF – European City Facility«, kjer bo Miha Jensterle, predstavnik EUCF za Slovenijo podal ključne informacije in priporočila v zvezi z iniciativo ter pozval zainteresirane občine k zadnji možni prijavi. Seminar bo potekal v četrtek,  16. junija 2022 ob 10. uri v spletni predavalnici okolja Zoom.

V seminarju se boste seznanili z iniciativo EUCF, ki je v sklopu Okvirnega programa za raziskave in inovacije Evropske unije (Horizon 2020) ustvarjena s strani mest za mesta. Cilj iniciative je več kot 200 občinam širom Evropske Unije pomagati pri izdelavi investicijskega koncepta in tako izboljšati njihove priložnosti za pridobitev potrebnih investicijskih sredstev pri prehodu v trajnostno oskrbo z energijo (prenove javnih stavb, prenove ne/stanovanjskih  stavb, integrirani obnovljive vire, pametna omrežja, toplotna omrežja, trajnostna mobilnost, inovativne energetske strukture).

Sodelujoče občine se boste v sklopu iniciative imele znova priložnost potegovati za 60.000 evrov dotacije za pripravo investicijskega koncepta za vaš trajnostni projekt. Iz dotacije si boste lahko občine zagotoviti tehnično, pravno in strokovno pomoč. Zadnji poziv je odprt od 9. junija do 30. septembra 2022.

Predlagan dnevni red:

  1. Kaj je EUCF?
  2. Kako se prijaviti za EUCF sredstva?
  3. Kaj je investicijski koncept in kako ga pripraviti?
  4. Kakšne oblike podpore nudi EUCF?
  5. Uspešni rezultati slovenskih občin 1., 2. in 3. poziva
  6. Vprašanja in odgovori

Uradno vabilo najdete TUKAJ.

 

Prijavnica

Dogodek je že potekel.