četrtek 16.3.2017 ob 9:00 do 15:00

20 Dunajska cesta, Slovenija
Dogodek je brezplačen

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z Inštitutom za javno-zasebno partnerstvo organizira niz brezplačnih delavnic za predstavnike lokalnih skupnosti o javno-zasebnih partnerstvih “Rešitve za financiranje javnih projektov”.

 Vljudno vas vabimo na prvo delavnico o pametnih javno-zasebnih partnerstvih, ki bo potekala v četrtek, 16. marca  2017, v Ljubljani v Hiši Evropske unije (Dunajska 20, konferenčna dvorana Rim) med 9. in 15.uro.

Na delavnici se bodo lotevali vprašanj: Kako se v praksi lotiti projekta javno-zasebnega partnerstva? Na katere elemente je treba biti pozoren? Kdo lahko pri tem pomaga? Kako se medsebojno povezovati? Kateri so primeri dobre prakse iz Slovenije in tujine?

Podroben program delavnice v Ljubljani je na voljo tukaj. Udeležba je brezplačna, je pa obvezna predhodna prijava na info@pppforum.si

POZIV UDELEŽENCEM: če imate konkreten projekt ali idejo za projekt bodisi zanimivo vprašanje, boste lahko svoja izhodišča, dvome ali ideje preverili tudi v razpravi s predavatelji. Prosimo pa, da ideje sporočite pred delavnico info@pppforum.si, saj jih bodo tako predavatelji lahko vključili v program in jih med delavnico obravnavali.

 

***

Delavnica v Ljubljani je prva iz niza štirih brezplačnih in praktično naravnanih delavnic o javno-zasebnih partnerstvih, ki jih bomo med marcem in majem organizirali po Sloveniji.

Na vsaki delavnici bomo predstavili različne primere dobrih praks iz Slovenije in tujine, in sicer takšne, ki jih je mogoče enostavno prenesti tudi v druge slovenske občine.

 

Razpored in program delavnic po Sloveniji:

  1. marec 2017: Pametna javno-zasebna partnerstva, Hiša Evropske unije (Dunajska 20, Ljubljana)
  1. marec 2017: Učinkovita javno-zasebna partnerstva, Hotel Otočec (Grajska cesta 2, Otočec)
  1. april 2017: Inovativna javno-zasebna partnerstva, Hotel Bernardin (Obala 2, Portorož)
  1. maj 2017: Dinamična javno-zasebna partnerstva, Hotel Primus (Pot v Toplice 9, Ptuj)

Udeležba na vseh delavnicah je brezplačna, je pa obvezna predhodna prijava na info@pppforum.si

 

Zakaj organiziramo delavnice?

Javno-zasebna partnerstva (p)ostajajo globalni trend pri zagotavljanju javne infrastrukture in izvajanja javnih služb v številnih državah članicah EU, saj se države srečujejo z vse večjimi omejitvami pri njihovem financiranju zgolj z javnimi sredstvi. K večji vključenosti zasebnega sektorja v infrastrukturne projekte poziva tudi naložbeni načrt za Evropo. Ta je namenjen oživitvi evropskega gospodarstva ter ustvarjanju novih delovnih mest, za njegovo izvedbo pa je bil ustanovljen tudi mehanizem za financiranje projektov t. i. Evropski sklad za strateške naložbe (EFSI).


Nazadnje posodobljeno: