Sreda 4.10.2017 ob 9:30 do 13:00

4 Langusova ulica, Slovenija
Dogodek je brezplačen

MJU že tretje leto po vrsti organizira Festival odprtih podatkov javnega sektorja, letos v sodelovanju s Statističnim uradom Republike Slovenije. Dogodek bo v sredo, 4. oktobra 2017 v Konferenčni dvorani Ministrstva za javno upravo, Langusova 4, Ljubljana.

MJU v okviru vzpostavitve ekosistema odprtih podatkov, v katerem različne deležnike spodbuja k odpiranju podatkov javnega sektorja, uporabi odprtih podatkov, izmenjavi informacij ter izkušenj, itd, med drugim vključuje tudi nacionalni portal odprtih podatkov OPSI in Festival odprtih podatkov javnega sektorja.
Na portalu je trenutno objavljenih preko 3.900 metapodatkovnih opisov evidenc, zbirk, statističnih tabel. Na portalu so od 6. 9. 2017 objavljeni tudi statistični podatki, ki jih pripravlja Statistični urad Republike Slovenije. Slovenija je tako ena izmed redkih evropskih držav, ki ima na svojem portalu odprtih podatkov objavljene tudi statistične podatke državnega Statističnega urada.
V okviru festivala so organizirani različni dogodki oz. aktivnosti. Prvi v sklopu dogodkov je dogodek, 4.oktobra 2017, na katerem bomo med drugim predavatelji iz javnega in zasebnega sektorja predstavili zanimive aplikacije in vizualizacije podatkov, primere dobrih praks s
področja ponovne uporabe javnih podatkov.

Vabimo vas, da se prijavite na dogodek, ki bo v sredo, 4. oktobra 2017 s pričetkom ob 9.30 uri, preko spletne aplikacije 1Ka https://www.1ka.si/a/138294). Prijave bomo zbirajo do srede, 27. septembra 2017 oz. do zapolnitve prostih mest. Za dodatne informacije pišite na elektronski naslov: odprti-podatki.mju@gov.si. Program festivala je dostopen na tej povezavi:  Program_FOP_2017_končni


Nazadnje posodobljeno: