• Domov
  • Dogodki
  • Izobraževalni seminar in podelitev certifikatov Mladim prijazna občina

četrtek 30.11.2017 ob 10:00 do 13:30

Mestni muzej Ljubljana, Gosposka ulica, Ljubljana, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Obveščamo vas, da bo 30.11.2017 potekal izobraževalni seminar Kako s pomočjo certifikata Mladim prijazna občina privabiti mlade v lokalno skupnost? in slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina 2017-2021.  

Razlike v gospodarski in družbeni razvitosti ter lahek dostop do informacij so glavni razlogi za selitve vse večjega števila mladih. Pri tem ne gre zgolj za selitve v tujino, pač pa tudi za selitve znotraj Slovenije. V večini primerov so razlogi za selitev mladih želja po iskanju boljšega jutri in življenju v okolju, ki ponuja več priložnosti.

Lokalne skupnosti, ki lahko dolgoročno močno občutijo posledice izseljevanja mladega prebivalstva, ne morejo same izkoreniniti vzrokov obstoječega stanja, lahko pa pri tem pomagajo tako, da ustvarijo spodbudno okolje za mlade ter jim ponudijo možnosti za njihovo osebnostno rast in karierni razvoj, ter nato to ugodno okolje tudi promovirajo. S takšnim pristopom lahko občine mlade občane zadržijo in še več povzročijo priseljevanje vedno novih mladih v svoje okolje.

 Vabimo vas na razpravo, na kateri bomo pregledali nabor možnih rešitev, ki jih lahko občine izvajate na področju promocije mladim prijaznega okolja, ki ste ga s pomočjo sprejetih ukrepov zgradili in ga (oziroma ga še boste) s certifikatom Mladim prijazna občina tudi potrdili. Na razpravi bomo s pomočjo strokovnjakov poskušali odgovoriti na vprašanje »Kako s pomočjo certifikata Mladim prijazna občina privabiti mlade v lokalno skupnost?«. Razprava bo potekala v četrtek, 30. novembra. 2017, ob 10. uri, v Mestnem muzeju Ljubljana.

Ob 12. uri sledi slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina za obdobje 2017-2021, ki ga že šesto leto zapored podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku in stopite korak naprej do mladim prijazne občine. TUKAJ najdete vabilo s programom dogodka.  Vse dodatne informacije prejmete pri Nini Bavčar Čargo (e-naslov: nina.cargo@institut-imp.si; GSM 040 657 676). Prosimo, da se na dogodek prijavite na zgornji elektronski naslov.