• Domov
  • Dogodki
  • Izobraževanje za romske svetnike/svetnice v Murski Soboti

četrtek 24.5.2018 ob 9:00 do 14:00

Slomškova ulica 33, 9000 Murska Sobota, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Sodelovanje v odločanju na občinski ravni je pomemben instrument oblikovanja takšnega lokalnega okolja, ki ustreza pričakovanjem tam živečih ljudi. Odločitev za kandidiranje za člana, članico občinskega ali mestnega sveta je pomembna odločitev. Predstavlja željo, da s svojim znanjem, izkušnjami in energijo izboljšamo življenjske pogoje v občini.

Kandidatke in kandidati na volitvah na lokalni ravni v prostore politike vstopate z različnimi izkušnjami, znanji in pričakovanji. Da bi svoje delo opravljali lažje, je potrebno pridobiti ustrezno znanje o tem kako to početi.

To velja tudi za kandidatke in kandidate za romske svetnice in svetnike. Pogosto so pričakovanja romske narodnostne skupnosti v občinah še večja od pričakovanj drugih, zato sta izobraževanje in podpora vašemu delu še posebej pomembna.

Da boste izvoljeni romski svetniki in svetnice svojo vlogo svetnika čim bolje opravljali, smo se Urad za narodnosti RS in Skupnost občin Slovenije odločili, da pripravimo izobraževanja. Najprej za kandidatke in kandidate, po lokalnih volitvah v jeseni pa tudi za novoizvoljene romske svetnice in svetnike.

Cilj izobraževanj je, da povečate znanja za delo v občinskih in mestnih svetih. To bo vplivalo na uspešnost romskih svetnic in svetnikov v občinah, s tem pa tudi na izboljšanje pogojev življenja in polno vključenost romske skupnosti v lokalno skupnost.

Usposabljanje za podporo delu predstavnic in predstavnikov romske skupšnosti v občinskih svetih bo potekalo 24. maja 2018, ob 9.00 v prostorih Ljudske univerze Murska Sobota (učilnica 5), Slomškova ulica 33, 9000 Murska Sobota. 

Vašo udeležbo potrdite najkasneje do 21.5.2018 po elektronski pošti na naslov andreja.celija@gov.si in gp.un@gov.si ali telefonsko na 01 478 11 80 ali 01 478 11 89, kjer dobite tudi vsa ostala pojasnila, povezana z dogodkom. Potni stroški za udeležbo na usposabljanju bodo povrnjeni s strani Urada za narodnosti.