• Domov
  • Dogodki
  • Je Slovenija pripravljena na prvo stanovanjsko zadrugo?

četrtek 11.11.2021 ob 11:00 do 13:15

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Združenje EPEKA, socialno podjetje in Skupnost občin Slovenije s podporo Avstrijskega kulturnega foruma organizira v Mariboru in na svetovnem spletu konferenco s strokovnjaki na področju javnih stanovanj in zasebnih stanovanjskih zadrug iz sosednje Avstrije in Slovenije:

JE SLOVENIJA PRIPRAVLJENA NA PRVO STANOVANJSKO ZADRUGO? Konferenca bo potekala 11. novembra 2021 ob 11. uri, preko spletne platforme ZOOM. Dogodka v živo zaradi aktualnih epidemioloških razmer ne bomo organizirali.  

Program konference:

10:45 -11.00

Zbiranje slušateljev v živo in v spletni učilnici

11:00 – 11.15

Pozdravni nagovor in kratki uvod v temo

predsednik Združenja EPEKA g. Štefan Simončič in Jasmina Vidmar, generalna sekretarka SOS

11:15 – 12.00

Predstavitev EU politik na področju javnih stanovanjskih gradenj s strani

Michaele Kauer MBA, vodja pisarne mesta Dunaj v Bruslju (Head of Brussels Office of the City of Vienna)

Izkušena vodja urada z zgodovino dela na področju javnih politik s posebnim poudarkom na stanovanjski politiki, javnih storitvah, dolgoročnih naložbah in urbani politiki. Usposobljena za javne zadeve, zagovarjanje EU politik, znanja s področja političnih ved, vladnih politik in mednarodnih odnosov. Strokovnjakinja za razvoj poslovanja z MBA diplomo s poudarkom na mednarodnem javnem upravljanju z Univerze v Salzburgu.

12:00 – 12.45

Predstavitev zasnove stanovanjske zadruge iz mesta Dunaj

Dr. Robert Korab – direktor podjetja raum&kommunikation GmbH

Član Sveta strokovnjakov dunajskega deželnega svetovalnega odbora v imenu Dunajskega sklada za stanovanjsko gradnjo in urbano prenovo (“wohnfonds_wien”), 1995 – 2003 in 2009 – 2015

Član žirije in Sveta strokovnjakov za natečaje nepremičnin v imenu Dunajskega sklada za stanovanjsko gradnjo in urbano prenovo (wohnfonds_wien). Član (nekoč predsednik) strokovnega svetovalnega odbora Sklada za podnebje in energijo Republike Avstrije (Klima- und Energiefonds) 2007 – 2015. Dolgoročni strateški svetovalec mesta Dunaj na področju urbanističnega načrtovanja, stanovanjske politike in gradnje stanovanj, učinkovite izrabe energije, ekologije in okoljska tehnologije.

12:45 – 13:15

Vprašanja udeležencev, razprava in zaključek konference

Dodatne informacije:

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zagotovljeno bo prevajanje v slovenščino.

Dogodek je organiziran v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Mestno občino Maribor pod pokroviteljstvom Avstrijskega kulturnega foruma. Dogodek podpira tudi Urad za mladino RS.

Vabilo za tiskanje

 

 

Prijavnica

Dogodek je že potekel.

Nazadnje posodobljeno: