četrtek 30.4.2020 ob 11:00 do 13:00

Dogodek je brezplačen

Digitalna Inovacijska stičišča (DIH) so organizacije z nepridobitnim ciljem, ki podpirajo digitalno preobrazbo MSP in organizacij javnega sektorja. Omogočajo dostop do tehničnega strokovnega znanja in eksperimentiranja (“test pred naložbo”), pa tudi do inovacijskih storitev, kot so svetovanje o financiranju, usposabljanje in razvoj veščin, ki so potrebni za uspešno digitalno preobrazbo.

Trenutna epidemija COVID-19 je pokazala, da morajo javne uprave pospešiti digitalno preobrazbo, da bodo lahko učinkovito odzvale na današnje in jutrišnje krize. Naj bo testiranje orodja za analitično obdelavo podatkov z AI ali oblikovanje celovite digitalne strategije, se mesta in občine pogosto težko odločijo za določenega dobavitelja ali rešitev. Poleg tega to ni le zgolj digitalni prehod, ampak tudi trajnostni, krožni in prožni. DIH, Living Labs, City Labs ali druge, v lokalno / regionalno vgrajene inovacijske strukture so lahko pri tem v pomoč.

Delavnica 30. aprila 2020 bo namenjena vprašanju “Kako lahko digitalna inovacijska stičišča pomagajo prehodu v pametna mesta?” .

Cilj delavnice je združiti DIH, Living Labs, City Labs, Policy Labs, pa tudi mesta in občine, da bi delili dobre prakse za pomoč mestom pri razvoju njihovih digitalnih strategij, vzpostavljanju temeljev njihovega pametnega mesta in začeli razvijati konkretne storitve. Delavnica bo zainteresiranim omogočila boljše razumevanje vrste storitev, ki bi jih lahko DIH ponudijo javnim upravam na lokalni ravni, in napredek pri določanju, kaj lahko tehnološke in inovacijske storitve DIH vključujejo v službi javnemu sektorju.

program in navodila za prijavo najdete tukaj: https://spaces.fundingbox.com/spaces/dihnet-eu-community-dihnet-eu-news-events/5e8ed931181e772ad8f99531

Udeležba je brezplačna, delovni jezik delavnice je angleščina.

Nazadnje posodobljeno: