• Domov
  • Dogodki
  • Konferenca Spodbujanje industrijske simbioze za prehod regij v krožno gospodarstvo

Sreda 6.3.2019 ob 9:30 do 15:00

Dogodek je brezplačen

V okviru projekta Symbi bo potekala regionalna konferenca z naslovom SPODBUJANJE INDUSTRIJSKE SIMBIOZE ZA PREHOD REGIJ V KROŽNO GOSPODARSTVO, v redo, 6. marca 2019, med 9.30 in 16.30 v Hotelu ECO Bohinjska Bistrica, Triglavska cesta 17, 4264 Bohinjska Bistrica.

Podjetja v luči prehoda v krožno gospodarstvo iščejo rešitve za optimizacijo svojih poslovnih in procesnih modelov. Industrijska simbioza, ki je eden od omogočevalcev tega prehoda, temelji na iskanju možnosti izmenjave surovin in (so)uporabe storitev, infrastrukture in logistike. Na ta način krepijo podjetja svojo konkurenčnost, posledično pa se izboljšuje prostorsko načrtovanje, ki zagotavlja skladnejši regionalni razvoj. Dolgoročno to prinaša koristi lokalnemu okolju in širši družbi.

Skupaj s številnimi tujimi in domačimi govorniki bodo predstavljene sinergije med uvajanjem industrijske simbioze in učinkovitim prostorskim načrtovanjem, ocene tržnega potenciala industrijske simbioze ter možnosti za izvajanje raziskovalnih projektov s tega področja. Skupaj z udeleženci bo tekla razprava o tem, ali oziroma kako bo v naslednji finančni perspektivi mogoče podpreti tovrstne projekte.

Udeležba je brezplačna, število mest pa je omejeno, zato se prijave zbirajo preko spletne prijavnice do 28. februarja 2019. Zagotovljeno bo tudi simultano tolmačenje.

Program dogodka