• Domov
  • Dogodki
  • Krajine podeželja in priložnosti dediščine slovenskega podeželja

Torek 16.4.2019 ob 10:00 do 14:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Združenje ICOMOS Slovenija v sodelovanju s projektnimi partnerji in Skupnostjo občin Slovenije organizira posvet, na katerega vas vabimo 16. aprila 2019 ob 10. uri, na Fakulteti za arhitekturo, Zoisova 12, Ljubljana
Posvet je organiziran v okviru praznovanj ob Mednarodnem dnevu spomenikov in spomeniških območij. Letos je osrednja tema Krajine podeželja in priložnosti dediščine slovenskega podeželja.

Na posvetu bomo spregovorili o aktualnih problemih vezanih na ohranjanje dediščine podeželja ter predvsem predstavili primere dobrih praks povezovanja in dela v lokalnih prostorih, ki so prinesli uspešne rezultate, celo vpise dediščine na seznam svetovne dediščine organizacije UNESCO. Predstavljeni pa bodo tudi projekti, ki šele nastajajo in so dobro izhodišče za bolj učinkovito in predvsem razvojno varovanje slovenskega podeželja.

Vabljeni vsi, ki vas tematika zanima in zadeva, še posebej lastniki in upravljavci dediščine na podeželju.

Ob tem vas vabimo tudi na odprtje razstave Prenavljamo!!!, ki bo 18. aprila ob 19. uri in jo pripravljajo kolegi Muzeja za arhitekturo in oblikovanje in Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Več o obeh dogodkih najdete v vabilu. Dogodek je brezplačen, prijave pa se zbirajo na info@icomos.si.