Sreda 14.10.2015 ob 1:00 do 5:00

7 Mariborska cesta, Celje, Slovenija

V okviru Meseca prostora 2015 Zavod Metro SR in Mednarodna fakulteta za družboslovne in poslovne študije v sodelovanju s partnerji organizira na temo Management prostora in trajnostni razvoj mest strokovni posvet.

Management prostora združuje znanja tako s področja družboslovja, s poudarkom na tehnikah manageriranja, kot s področja tehničnih ved s poudarkom na urejanju prostora in okolja. Na področju prostorskega načrtovanja vključuje različne pristope načrtovanj v prostoru in sicer iz prostorskega, arhitekturnega, okoljskega, ekonomskega in sociološkega vidika. Osredotoča se na berljivost obstoječega stanja, zaznavanja interakcij med posameznimi strukturami, njihovih kvalitet in tudi anomalij. Hkrati zajema širši družbeni vidik in procese, ki spremljajo urbanistično načrtovanje od začetnih idej, priprave strokovnih podlag ter na koncu do pravno veljavnih prostorskih aktov. Na področju družboslovja pa se osredotoča na različne tehnike manageriranja prostora.

Posvet bo potekal v sredo, 14. oktobra 2015 s pričetkom ob 13.00 uri v prostorih Mednarodne fakultete za družboslovne in poslovne študije, Mariborska cesta 7, Celje. Vabilo s programom si lahko preberete TUKAJ.

Udeležba na posvetu je brezplačna. Vašo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 12.10.2015 na naslov info@metro-sr.org ali preko spletnega obrazca.

Vljudno vabljeni!

 


Nazadnje posodobljeno: