• Domov
  • Dogodki
  • Nacionalni posvet: prostorska ureditev območij, kjer živijo Romi v Republiki Sloveniji

Petek 11.11.2016 ob 9:30 do 13:00

39 Predoslje 4000, Slovenija
Dogodek je brezplačen

romiObveščamo vas, da bo v okviru projekta Krepitev nacionalnega posvetovalnega procesa v Sloveniji z vzpostavitvijo Nacionalne platforme za Rome, ki ga podpira evropska unija, in v organizaciji Urada Vlade RS za narodnosti potekal »Nacionalni posvet: prostorska ureditev območij, kjer živijo Romi v Republiki Sloveniji«.

O romskih naseljih vemo veliko, a še vedno premalo. Romska naselja v Sloveniji soustvarjajo slovensko kulturno krajino, a hkrati v nekaterih okoljih predstavljajo specifičen prostorski in socialni izziv. Na tokratnem posvetu bodo sodelovali poznavalci z različnih področij in se dotaknili več dimenzij aktualne tematike. Cilj posveta ni zgolj izmenjava izkušenj, ampak predvsem ob tesnejšem povezovanju in sodelovanju vseh udeležencev oblikovati konkretne kratkoročne rešitve ter predloge in priporočila za nadaljnje delo.

Vabilo.

Udeležbo na dogodku lahko potrdite najkasneje do 4. 11. 2016 po elektronski pošti na naslov gp.un@gov.si ali na telefonsko številko urada 01 478 11 80, kjer dobite tudi vsa ostala pojasnila, povezana z dogodkom.


Nazadnje posodobljeno: